1 Kasım Genel seçimleri için ziyaretlerini ilçelerde sürdüren Yrd.Doç.Dr.Aydın yaptığı açıklamada;
Osmanlı Devleti'nin bir türlü öldürülemeyen ruh köküdür. AK Parti bir partiden öte, mazlum milletlerin hamisidir, başarı öyküsüdür. Milletin özüdür, esasıdır, sevdasıdır, rüyasıdır. Yani milletimizin ta kendisidir."dedi.AK Parti Erzincan milletvekili aday adayı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri arasında teknolojik ve ekonomik kalkınmanın yanında manevi ve ahlaklı bir nesil yetiştirmenin de olduğunu söyledi. Aydın ayrıca, milletvekili oldukları takdirde Erzincan'ın tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm yönünden gelişmesi için hem proje üreteceklerini hem de proje üretilmesi için destek vereceklerini söyledi. Erzincan'da tarımın yanında meyvecilik geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, “Meyvecilikte uygun alanlara verilecek fidan destekleri ile meyvecilik daha hızlı gelişecektir. Bunun yanında tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi yönünde çaba sarf edilerek, elde edilen ürünler daha iyi ve yerinde değerlendirilip, ile daha fazla katma değer sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Milletvekilliği aday adaylığı süreci öncesinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Türkiye genelini ilgilendiren eğitim çalışmalarında yer aldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aydın, Osmanlıcanın ders olması için çaba sarfettiklerini dile getirdi. Tarihi ve kültürel geçmişini daha iyi tanımada Osmanlıcanın öğretilmesinin etkili olduğunu kaydeden Aydın, ekonomik gelişmenin yanında ahlaki ve manevi gelişmeye katkı sağlayacaklarını belirtti.Erzincan'ın inanç ve tarih turizmine açık olduğunu anlatan Oğuzhan Aydın, İslam tarihinde Medine'ye vakıflık yapmış Erzincan?'ın, kültür havzası olduğunu ancak bunun tanıtılmadığını vurguladı.Erzincan'ın tarihi ve kültürel mirasının; Ankara, Konya ve Kars'tan geri kalmadığının ifade eden Aydın, seçilmeleri durumunda yerel ve ulusal basında Erzincan'ın inanç turizminde sıklıkla gündeme geleceğini söyledi.
Konuşmasında son günlerde yaşana terör olaylarınada değinen Aydın şunları söyledi; "Millet olarak kinimizi kusuyoruz hainlere ve destekçilerine...Metânetli ve dik durarak son kalleş bu topraklardan kaldırılıncaya kadar var gücümüzle çalışacağız. Rabbim bu hain saldırıda şehit olanların yakınlarına sabır, yaralananlara şifa versin. Ülkemin her köşesinde terör eylemleri gerçekleştiren ve bunlara destek veren uzantılarınıda "kahhar" sıfatıyla iki cihanda kahrı perişan eylesin..."