Orhan Birdal düzenlemiş olduğu buluşma yemeğinde bulunduğu açıklamada, bugüne kadarki bulunduğu kamu görevinde edindiği birikimleri Erzincan üzerinde uygulamayı amaç edinerekten adaylık müracaatında bulunduğunu belirtti.

Birdal yapmış olduğu açıklamasının devamında şu görüşlerde bulundu:”Bildiğiniz gibi dün itibari ile AK Parti Erzincan’dan 26. Dönem milletvekilliği aday adaylığı için başvurumu yaptım. Öncelikle bu başvurunun ülkemize, Erzincan’ımıza hayırlı olmasını ben temenni ediyorum. Aday adaylığı süreci bugün akşam itibari ile tamamlandı. Bundan sonra değerlendirme sürecine geçilecek. 18 Eylül akşamı itibari ile aday adaylıkları kesinleşenler yüksek seçim kuruluna bildirilecek. Öncelikle 1 Kasım’da yapılacak olan bu seçimin ülkemize, milletimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz gerçekten 7 Haziran seçiminden bu yana birtakım sıkıntılar yaşadı. Özellikle hükümet kurulması noktasında. Tek başına hükümet kurma imkanı bulunmadığından Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından koalisyon görüşmelerine geçildi. Koalisyon görüşmelerinden de bir netice alınamadığı için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından erken seçim yapılması kararı alındı. Bunun içinde bir erken seçim hükümeti kuruldu. Şuanda bu hükümetimiz iş başında ülkeyi 1Kasım seçimlerine sağ sağlim götürmek için görevini yapıyor. Bu arada adaylık süreci tüm partilerde olduğu gibi Adalet ve Kalkınma Partimiz içinde devam ediyor. İnşallah 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde 7 Haziran’da ki seçimlerin sonucunda ortaya çıkan tablo yaşanmaz ve ülkemiz tek başına iktidara sahip bir hükümete sahip olur. Tek başına iktidara da Adalet ve Kalkınma Partisi gelmiş olur.

Ben Erzincan, Kemah doğumluyum. Erzincan benim doğduğum, bir yaşa kadar büyüdüğüm, ondan sonra tekrar çalışma hayatını sürdürdüğüm ve bunun neticesinde de sürekli bağımın devam ettiği, sürekli kapımın da açık olduğu bir yer.

ERZİNCAN NEREDE OLURSAK OLALIM BİZİM İÇİN BİR SEVDA

Tabi Erzincan nerede olursak olalım bizim için bir sevda, bu sevdayı sadece sözde değil, kalbimizde de yaşattık. Bunu da fiiliyata da döktüğümüzü düşünüyorum. 36 yılı kamu görevinde olmak üzere toplam 39 yılı aşkın çalışma hayatımda, özellikle 34 yılımı havacılık alanında çok büyük projelere imza attık. Ciddi bir hem entelektüel, hem mesleki, hem de idari anlamda devlet görevi anlamında birikimimiz olduğunu düşünüyorum. Bu birikimimizi ülkemiz için özellikle Erzincan’ımız için bundan sonra kullanma konusunda isteğimiz, kararlılığımız ve niyetimiz var. Bu niyetimizin bir göstergesi olaraktan zaten aday adaylığımı koydum. Tabi ki bu süreç içerisinde pek çok değerli arkadaşımız aday adaylığı için müracaat etti. Ben ülkemiz için Erzincan’ımız için en hayırlı olan adayın belirleneceğine inancım tam. İnşallah seçimlere giderken adaylık süreci sonucunda isabetli adaylar tercih edilir. Seçime de o şekilde gitmiş oluruz. Daha önce olduğu gibi Adalet ve Kalkınma Partimiz bu başarılarına bir başarı daha katar. Erzincan’da siyasi anlamda önemli bir başarı elde etmiş olur. Tabi Erzincan diyince ülke politikalarından soyutlamak mümkün değil. Adalet ve Kalkınma Partimiz 2002 yılından bu yana Türkiye’nin kalkınması noktasında çok büyük projelere imza attı. Bu projeler göz ile görülür, her gün kullandığı, hayatını kolaylaştıran projeler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ulaştırma alanında yapılan işler, karayollarında, havayollarında yapılan işler ve sağlık alanında yapılan işlerle birlikte diğer buna benzer tüm sahalarda yapılan işler tamamen vatandaşımızın daha müreffeh bir hayat yaşaması için ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasına yönelik işler. Bizde bu kalkınma hamlesi içerisinde kendi üzerimize düşen görevi layıkı ile yerine getirmenin çabası içerisinde olduk.

ERZİNCAN’I TBMM’YE TAŞIMA ARZUSUNDAYIZ

Havacılık alanında son 12 yılda ülkemizde yapılmış olan ne varsa gelişme anlamında altında acizane bizim imzamız var. İstanbul’da yapılan üçüncü havalimanı da olmak üzere Dünyanın en büyük yap-işlet-devret projesidir. Bu projede başta olmak üzere Türkiye’de ki yolcu sayısının 33 milyondan 167 milyona çıkması yani havacılıkta 5,5 kat büyümenin içerisinde havayolunu halkın yolu yapma hamlesi içerisinde hükümetimizin izlediği politikalar özellikle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı değerli hemşehrimiz Binali Yıldırım Bey’in liderliğinde bizde üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bu anlamda Türkiye çağ değil çağlar atlamış oldu. Çünkü Avrupa’da ki büyüme bizim Türkiye’de ki büyümenin şuanda dört kat daha altında onun için bu gelişmeler içerisinde bulunmak bizim için büyük bir gurur ve övünç kaynağı. Bu birikimlerimizi bürokrasi alanında ve kamu yönetimi alanında ki birikimlerimizi siyasi anlamda da Erzincan’ı temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıma arzusundayız.

ADAYLIK ŞAHSİ BİR KONU DEĞİDİR

Eğer adaylık süreci içerisinde aday gösterilirsek ve vatandaşlarımızın teveccühüyle de seçilmiş olursak. İnşallah layıkı ile Erzincan’ı en iyi şekilde temsil etme konusunda hiçbir endişeye mahal olmadığını belirtmek istiyorum. Adaylık konusu şahsi bir konu değildir. Yani kim aday gösterilirse gösterilsin onunla birlikte seçim süreci içerisinde çalışacağız. Benim önceki seçimde de aday adaylığı müracaatım olmamıştı. Ama yinede Ankara’dan gelerek buradaki birçok arkadaşıma iştirak ettim. Adalet ve Kalkınma Partimizin ülke yönetimdeki daha etkin rol almasına inancımızın bir gereğidir.”diye konuştu.