Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal etmesi sonucu 13 il, ilçe ve belde ile tüzel kişiliği değişmesinden dolayı bir beldede halk 1 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek.

YSK, 30 Mart’taki yerel seçimlerin ardından 13 yerde seçimleri iptal etmişti. YSK ayrıca Afyonkarahisar Emirdağ ilçesi Gömü beldesinde Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla tüzel kişiliğinin değişmesi üzerine ara seçim yapılmasına karar vermişti.
Seçimin iptal edildiği yelerde seçim şartları aynı olurken, Gömü beldesinde değişen tüzel kişilik nedeni ile partilerin oy pusulasındaki yerleri tekrar belirlendi.

Emirdağ ilçesi Gömü beldesinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için ara seçime gidilecek. Ağrı ve Tokat Yeşilyurt’ta il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği; Aydın Buharkent, Bayburt Aydıntepe, Bitlis Güroymak, Çankırı Şabanözü, Çorum Ortaköy Aştuval beldesi, Erzincan Tercan Çadırkaya beldesi, Eskişehir Mahmudiye, Kastamonu Çatalzeytin, Yalova, Yozgat Sorgun Eymir beldesinde de belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

Ağrı, Bitlis, Bayburt ve Erzincan’da yapılacak seçimlerde oy verme işlemi saat 07.00’de başlayıp 16.00’da, diğer illerde ise 08.00’de başlayıp 17.00’de sona erecek.