Can Erzincan TV ve Kanal 24 Televizyonu sahibi MHP Erzincan Milletvekili Aday Adayı Recep Aktaş Erzincan Basınıyla buluştu. Basın çalışanlarıyla görüş alışverişinde bulunan Aktaş, Aday Adaylığı süreci hakkında bilgi verdi. Ülkü Ocaklarından geldiğini ve bir dönem Refahiye İlçesi’nde Milliyetçi Çalışma Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Aktaş, Erzincan’a hizmet sevdası yolunda aday adayı olmaya karar verdiğini ifade etti. Eğitimci olduğunu ve Erzincan’ın kendisi için biri sevda olduğuna vurgu yapan Recep Aktaş, MHP Erzincan İl ve İlçe teşkilatlarına kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Aktaş Basın sektörüne girmesiyle ilgili ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

“Erzincan’ın ulusal bazda yayım yapan ilk Gazetesi olan Can Erzincan Gazetesiyle basın hayatına başladım. Daha sonra internet medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte bu gazeteyi kapatarak, uydudan yayın yapan Doğu TV ve Tempo TV’de Can Erzincan adı altında tüm Erzincanlıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Tv programları yaptım. Bu iki kanalın kapanmasıyla birlikte “Erzincan’ın uydudan yayın yapan kanalı neden olmasın” düşüncesi ile Can Erzincan Tv’yi kurdum. Tüm zor şartlara rağmen yayını devam ettirdim. Bu süreçte İstanbul’daki Erzincanlı iş adamları ile görüşerek kanalın ayakta durması için sponsorluk ve reklam anlaşması yapmak istedim. Fakat hiçbir Erzincanlı iş adamının desteğini görmememe rağmen yayınlara devam ettim. Ardından Kanal 24 Televizyonunu kurdum. Erzincan’ın şu anda uydudan yayın yapan iki televizyonu oldu. Bu kanalların yayın hayatlarını devam ettirebilmesi ve gerekli maddi kaynağı bulabilmesi için müzik programlarını devam ettiriyorum. Ücretli olan bu programlar sayesinde kanallar ayakta duruyor. Erzincan’la ilgili daha fazla program yapmak isterim. Fakat RÜTÜK yayın ilkeleri dışına çıkamıyoruz. Belirli saatlerde Belgesel- Müzik- Dini yayın gibi programları yayınlamak zorunluluğumuz var. Bu nedenle izleyicilerimiz de bize anlayış göstersinler. Erzincan’dan da gerekeli maddi desteği göremiyorum. Hiçbir firma Erzincan’ın televizyonu olan Can Erzincan Tv ve Kanal 24 Televizyonuna gerekli desteği vermemesine rağmen ayakta duruyoruz. Müzik Programlarından elde edilen gelir, doğrudan Satış ve Sponsorluk ücretleri ile devam ediyoruz. Emin olun bunların hiç biri de Erzincanlı değil. Buna rağmen yayınlar devam ediyor. Erzincan’dan sadece ERT televizyonunun desteğini gördüm. Haber Bültenleri ile bize destek veriyorlar. ERT sahibi İş Adamı Ahmet Tanoğlu’na, Genel Müdür Hüseyin Aslan’a, Kurum Müdürü Özcan Özel’e, Genel yayın Yönetmeni Zeki Demirbaş’a, Haber Müdürü Semih Peker’e ve MK Prodüksiyon sahibi Muhammet Kösen’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Erzincan benim için bir sevdadır. Hizmete devam edeceğim. Aday adaylığı sürecinde de destek veren herkese teşekkür ederim. Hakkımızdan hayırlısı ne ise o olsun.”

            MHP Erzincan Milletvekili Aday Adayı Recep Aktaş 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP’nin güç kazanarak çıkacağını belirterek tüm aday adaylarına başarı dileklerinde bulundu.