Saadet Partisi Erzincan İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada Geçen Akşam ilimizde ERİHMED tarafından  düzenlenen İmam Hatiplerin 100. Kuruluş Yıldönümü olarak adlandırılan program başından sonuna kadar yanlışlıklar,hatalar ve vefasızlıklarla dolu olduğını ifade ettiler. Açıklamada Başta İmam Hatiplerin Kuruluş tarihi olarak söylenen 1914 değil 1951 dir. Daha önce kurs adında açılmış bu kuruluşlara İmam Hatip denemez.Kuruluşunun üzerinden 63 sene geçmiştir. Ayrıca hazırlanan tarihçe de İmam Hatiplerin kuruluş amacına yönelik İmam Hatiplik ruhuna yönelik hiç bir mesaj verilmemiştir. İmam Hatipler için ömrünü feda etmiş bedel ödemiş başta  Prof.Dr.Necmeddin Erbakan Hocamız olmak üzere saygıdeğer büyüklerimiz  hiç anılmadı çok büyük vefasızlık örneği sergilendi.Tamamen siyasi bir şov için kullanılan İmam Hatip Okulları bu davranışı hiç hak etmemiş Akp nin 30 Mart seçimine alet edilmiştir.

        Milli Görüş partilerinin ortak olduğu kısa süreli ortaklı iktidarları döneminde açılan okul sayısı ( 600 ) civarındadır.Milli Görüş, bu okulların açılmasına ya doğrudan etkili olmuş, ya da diğer parti iktidarları Milli Görüşün gelişmesinden korktukları için,kendilerinin de bu okullardan yana oldukları hususunda halkı kandırmak için okulların açılmasına karşı çıkamamışlardır.

Milli Görüşün TBMM ne girdiği 1973 yılında Okulların orta kısımları, 1971 Mart muhtırasını takiben kapatılmıştı.Orta kısımların kapatılmış olması, tamamının kapatılması anlamına geliyordu.Muhtıra verenler hükumetin Adalet Partisi ve CHP den oluşmasını sağlamıştı.Bir anlamda AP+CHP ve CUNTA koalisyonu iktidarda idi.1973 seçimlerini takiben oluşturulan  MSP-CHP ortaklığının asıl sebeplerinden biri,ve belki de birincisi İmam-Hatip Okullarını ve onların önlerini açmaktı.Milli Selamet Partisi'nin ortak olduğu hükümetler döneminde (1974-1978) 600 yeni İHL açıldı. Temel Eğitim Kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle İHL mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu kanundan yararlanıp üniversiteye gidebildi.

          16 Ağustos 1997 tarihinde dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından çıkarılan 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz öğretim yasası, İHL'lerin ortaokul kısmının kapatılmasına yol açtığı için bu okullar açısından bir dönüm noktası oldu. Yasa ile imam-hatip liseleri 4 yıllık liseler haline gelmiş oldu.Öğrenci sayıları düştü Üniversiteye girişte kat sayı engeli ortaya kondu.Akp tek başına  iktidar olmasına rağmen  bu zülme 10 sene göz yumdu. Şimdi ise Milli eğitim Bakanlığının görevlendirdiği müfettişler okulları ziyaret ederek ilköğretim öğrencilerine ailelerinde siyasetin konuşulup konuşulmadığı hükümetle ilgili başbakanla ilgili nelerin konuşulduğunu sorması gibi.Bu ve benzeri uygulamaların hukuk ve hukuk devletiyle bağdaşmadığı çok açıktır.İnsanların özel hayatlarına müdahalesinin,eğitim kurumlarının siyasi emeller uğruna kullanılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.Ayrıca İmam Hatiplere bu kadar emek vermiş hükmette bulunmak için tek şartın İHL açmak olmasını istemiş Milli Görüş lideri Sayın Prof.Dr.Necmeddin Erbakan hocamızın ve arkadaşlarının bu programda anılmamasını siyasi parti  probagandası olması ve İmam Hatiplerin kuruluş ruhundan hiç bahsedilmemesini ve  esefle kınıyoruz..denildi