Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Selçuk Polat, AK Parti’den Milletvekili Aday adayı olması sebebiyle görevinden istifa etti. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere yaklaşılırken Erzincan’dan da Milletvekili aday adayları belli olmaya başladı.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, Ak Partiden Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Selçuk Polat açıklamasında, “Aşığı olduğum Erzincan’a hizmet edebilmek için böyle bir göreve talip olduk, Allahtan hayırlısı. Tek güvendiğimiz Allah’ımız ve Erzincan halkıdır” dedi.

Bir taraftan üzüntülü bir taraftan ise sevinçli olduğunu ifade eden Selçuk Polat, Bir taraftan üzüntülüyüm bir taraftan da sevinçliyim. Bugün 2 yıldır görev yaptığım Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu başkanlığından istifa ettim” dedi.

İstifa etmesinin amacının siyasete atılmak ve Erzincan Milletvekilliği yarışında yer almak olduğunu belirten Polat, “İstifa etmemin sebebi inşallah önümüzdeki süreçte yapılacak olan genel seçimlerde Ak Partiden milletvekili aday adayı olacağımın kararını verdim, Allahın izniyle bu kararımı gerçekleştirebilmek için bugün ki görevimizden istifa ettim” diye konuştu.

Görev yaptığı mesai arkadaşlarına teşekkür eden Polat, “Öncelikle görev yaptığım Yönetim kurulum ve meclis üyelerime, Ticaret ve Sanayi Odasının çok değerli personellerine çok teşekkür ediyorum ve haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı süre zarfında Erzincan’ı zirveye taşıdıklarını belirten Selçuk Polat, “2 yıldır Ticaret ve Sanayi Odasını iyisiyle kötüsüyle zirveye taşıdığımıza inanıyorum. Burada tabiî ki çok değerli Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine elimizin, dilimizin döndüğünce hizmet ettik” şeklinde açıklamada bulundu.

Erzincan Tüccarına yaptıkları hizmetleri Erzincan’ın geneline yaymak adına bu göreve talip olduğunun altını çizen Selçuk Polat, “Bir kesime gerçekleştirdiğimiz bu hizmetleri Erzincan’ın geneline yaymak, bizi yeşerten mayalandıran can Erzincan’a hizmet etmek için böyle bir sürece karar verdik. Sevinçli olduğum taraf Allah herkese 38 yaşında bu görevi nasip etmezdi. İlk seçildiğimizde de çok duygulanmıştım. Ama sevincimde bu görevi kendime göre fazlasıyla yerine getirerek, Ticaret ve Sanayi Odasının adını iyi yerlere getirerek, bugün ki görevimden istifa ettim. Aşığı olduğum Erzincan’a hizmet edebilmek için böyle bir göreve talip olduk, Allahtan hayırlısı. Tek güvendiğimiz Allah’ımız ve Erzincan halkıdır” diye konuştu.

SELÇUK POLAT KİMDİR?
25 Ocak 1974 tarihinde Erzincan’da doğan Selçuk Polat, ilk orta ve lise öğrenimini Erzincan’da, yüksek öğrenimini ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlamıştır.

Beyaz eşya perakende satışı, altyapı, inşaat, taahhüt, makine ve harfiyat sektöründe faaliyet gösteren iki şirketi bulunmaktadır. 25 Mayıs 2013 tarihinde Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Polat, Erzincan Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)’in Yönetim Kurulu Başkanlığını görevini de yürütmektedir. Ayrıca 2013 yılında TOBB Genel Kurulu’nda Ekonomi Politikaları komisyon üyeliğine seçilmiştir.

Sahibi olduğu HİSPO Doğalgaz Mak.Müh.İnş.Şti 2013 yılında TEPAV’ın TOBB ve All World Network’ün öncülüğünde İzmir İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen En Hızlı Büyüyen 100 Şirket arasına girerek“Türkiye 100 Şirketler” ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Selçuk Polat evli ve 2 çocuk babasıdır ve iyi derecede Fransızca bilmektedir.