7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerinde Erzincan Milletvekili olabilmek için aday adaylığı müracaatında bulunan Ticaret ve Sanayi Odası eski yönetim kurulu Başkanı Selçuk Polat, seçim çalışmaları kapsamında mahalle muhtarlarını ziyaret etti.
Selçuk Polat, ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Muhtarlıklarımız sadece en küçük idari birim olma vasfını taşımakla kalmıyorlar, aslında demokrasinin nüvesini teşkil ediyorlar” ifadeleriyle dikkat çektiği muhtarlıklara gerçekleştirdiği ziyaretlerde mahalle muhtarları ile fikir alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar” ifadelerinden yola çıkan Selçuk Polat, hem yerelde gelişmenin kalkınmanın sağlanması hem de hizmetlerin geniş olmakla birlikte, en ücra köşelere ulaştırılabilmesinde muhtarların büyük önemi olduğunu vurguladı.

İlerleyen süreçte muhtarlara daha çok yetki verilecek olması ile ilgili konuşan Polat, bu sayede muhtarların daha aktif bir biçimde çalışması sağlanırken, o mahallede yaşayan vatandaşlarında sorunlarının en asgariye indirilmesinin daha mümkün olacağını belitti.