Eski TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın AK Parti’nin milletvekili listelerinde yer almaması herkesi şaşırttı. Karaman, aldığı davet sonucu aday olduğunu belirterek, “Son güne kadar listedeydim. Listeye girmeyecektim madem, istifa etmezdim” dedi. Karaman, listeye girememesine ‘akrabalık’ ölçütünün gerekçe olarak gösterildiğini belirterek, “Kardeşim Güngören Belediye Başkanı. Madem akrabalık sorunu vardı neden istifam istendi. Yerel seçimde bile akrabalık kriteri işletilmedi” diye konuştu. TCDD’de 12 yıl Genel Müdürlük yapan Süleyman Karaman, AK Parti’den aldığı davet üzerine görevinden ayrılarak milletvekili aday adayı oldu. Karaman, beklentilerin tersine listeye giremedi. Parti teşkilatı ve Erzincan halkı, Karaman’ın liste dışı alması nedeniyle Twitter ve Facebook’ta tepkilerini dile getirdi. Listelere giremeyen Karaman, HABERTÜRK’e yaptığı değerlendirmede, “Galiba unutulduk. Başta çok şaşırdım ve üzüldüm. Ama bu parti beni bugüne kadar çok önemli bir göreve getirdi. Bana güvendi. Gördüğüm anda da bunları söyleyeceğim” dedi.

‘SON GÜNE KADAR LİSTEDEYDİM’

Son güne kadar listede yer aldığına emin olduğunu kaydeden Karaman, “Sonradan akrabalık baz alınmış. Kardeşim Güngören Belediye Başkanı. Öyle dediler. Bize verilen bilgi bu yönde. Keşke baştan bilseydik. Öyle bir şey olmayacaksa ne diye istfa edeyim. Bana gerekli yerlerden söylendi. ‘Aday ol’ dendi, ben de aday oldum. Sonra da böyle oldu. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Şu anda kendimi dinliyorum. Yerime de atama yapıldı. Ne yapsalardı, devlet işi devam edecek” dedi.

‘İSTİFADA AKRABA KRİTERİ YOKTU’

Karaman; birinci, ikinci ve üçüncü derece akrabalara kadar vekil listesine konmadığını aktarırken, “Bu durumda olan 19 kişi var sanıyorum. Ama bunu önceden deselerdi. Önceki dönemde Maraş vekilinin kardeşi Urfa Belediye Başkanı oldu. O zaman bu akraba şartı uygulanmıyordu. Biz istifa ederken de böyle bir şey yoktu” dedi.

ADAY OLAMAYAN 2 BAKAN YARDIMCISI GÖREVİNE DÖNDÜ

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı’na Fatih Metin, Maliye Bakan Yardımcılığı’na da Abdullah Erdem Cantimur, yeniden getirildi. 7 Haziran’daki genel seçimler dolayısıyla şubat ayında AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için istifa eden Metin ile Cantimur, yeniden görevlerine döndü. Fatih Metin Bolu’dan, Abdullah Erdem Cantimur ise Kütahya’dan milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişti.