TCDD Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek Erzincan’a gelen Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanlığında aday adaylığı müracaatını gerçekleştirdi.

Kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılanan Karaman, müracaat başvurusunu AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut’a teslim etti.

Süleyman Karaman konuşmasında, 40 yıllık özel ve kamuda ki tecrübelerinden istifade ederek Erzincan için proje üretmeye devam edeceğini kaydetti.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler öncesi AK Parti’de aday adaylığı müracaatları devam ediyor. Son olarak yaklaşık 12 yıldır TCDD Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve genel seçimlerde öncesi görevinden istifa ederek AK Parti’den Erzincan Milletvekili aday adayı olan Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanlığına müracaatta bulundu.

Kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılanan Süleyman Karaman’ı milletvekili aday adaylığı müracaatını AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut’a teslim etti.

Düzenlenen müracaat başvuru programına AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut’un yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ve partililer katıldı.

AK Parti’de her gün bir müracaatın yapıldığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde 2 milletvekili çıkarmak için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Konuşmasına Erzincan’da olmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyleyerek başlayan Süleyman Karaman, TCDD Genel Müdürlüğü ve çalıştığı özel firmalardaki başarılı projelerinden bahsetti. Erzincan’da milletvekili aday adaylığı sürecinden bahseden Karaman açıklamasında; “Geçen hafta görevden ayrıldım. Görevden ayrılırken gazeteci arkadaşlar bana sordu: ‘İçinizde uhde olarak kalan bir şey var mı?’ Bende Erzincan’a hızlı treni getirmiş olsaydım çok daha mutlu olacaktım dedim. Hızlı tren inşası şuan Sivas’tan Erzincan’a doğru geliyor. Ömrün yettiğince milletvekili olsam da olmasam da projenin takipçisi olacağım. İnşallah yüksel hızlı tren Erzincan’a gelecek ve Erzincan yüksek hızlı trenin nimetlerinden yararlanacaktır. Her yere daha gidecek çünkü Ankara-Erzincan 3 saat olacak. Eğer sizlerde izin verirseniz özel sektör ve kamu geçirmiş olduğum 40 yıllık birikimi mi partimde uygun görürse Erzincan’ımızın hizmetine sunmak istiyorum. Eğer hemşehrilerim bana ‘Durmak yok yola devam’ derse, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Erzincan için, projeler üretmeye çok çalışmaya devam edeceğim. Hükümetimizin 2023 programı çerçevesinde tüm bakanlıklar, kuruluşlar ve bütün şehirler yarış içerisindeyken bende Erzincan’ımızın yarınlarına hazırlanmasında bu tecrübelerimle katkı bulunmak üzere milletvekili olarak görev almak istiyorum. Bugüne kadar Erzincan hizmet etmiş, devlet büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar şehrimize taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum. Yeni Türkiye’nin kuruluş yolculuğunda her zaman ve her yerde bize güç veren ve yol gösteren, desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve özellikle de değerli büyüğümüz Binali Yıldırım’a ve herkese teşekkürlerimi arz ederim.” şeklinde açıklamada bulundu.