TCDD Genel Müdürlüğü görevinden milletvekilliği için istifa eden  Erzincanlı hemşerimiz Süleyman Karaman'ın aday adaylığını Erzincan dan AK Partiden açıklayacağı öğrenildi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman 7 Haziran 2015 AK Parti den milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için görevinden istifa etmişti. Gerçekleşen istifasının ardından  nereden milletvekili aday adayı olacağı merak konusu olan hemşerimizin Perşembe günü (19.02.2014) saat  14.30 da AK Parti İl binasında yapacağı açıklama ile Erzincan dan aday adayı olduğunu ilan edecek.

Hemşerimiz olan Süleyman Karaman, İstanbul da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Başkanlığını yaptığı dönemde eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte ekibin içerisinde uzun süre başarılı çalışmalarda bulundu. 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın önemli demiryolu projesinde görev aldı. AK Parti hükümetler'inin en fazla önem verdiği alanların başında gelen demiryolu projeleri, Karaman'ın başında bulunduğu ekip tarafından yürütüldü. Dev projelerin altında imzası bulunan Süleyman Karaman AK Parti Hükümetinin en başarılı bürokratları arasında yerini aldı.

Süleyman Karaman kimdir? 

Karaman 1956'da Erzincan'da doğdu.

1979-81 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde motor, traktör ve ziraat makineleri konusunda prototip çalışmaları, iyileştirme faaliyetleri ve uygunluk testlerinin yapılmasında görev alan Karaman, 1984-94 yılları arasında otomotiv yan sanayinde Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Karaman, otomotiv ana sanayisinde kullanılan fren donanımları, kompresör, guvernör gibi ithal edilen yedek parçaların yerlileştirilmesi çalışmalarında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 1994'te İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Karaman, AKBİL uygulamalarının başlatılmasında katkıda bulundu. Modern ve şeffaf otobüs duraklarının İstanbul'a kazandırılmasında aktif rol oynadı. Otobüslerde ilk defa giydirme reklam uygulamasını başlattı. Aynı dönemde, Avrupa ve Amerika'da çeşitli konularda çalışmalarda bulunan Karaman, seminerlere katkı verdi ve bildiriler sundu. Ayrıca, İSFALT, İSBAK, İSTON, İSMER ve BELTUR'da görev aldı.


Karaman, 2002'de TCDD İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 
Karaman, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul yüksek hızlı tren hatlarının yapımında ve işletilmesinde, Ankara-Sivas, Ankara-Bursa ve Ankara-İzmir YHT hatlarının inşasında, Sivas-Erzincan Hızlı Tren projesine başlanmasında, asrın projesi Marmaray'ın başarıyla işletilmesinde, İzmir'de Egeray (İZBAN) projesi tamamlanmasında ve işletilmesinde, Milli Tren ve Milli Sinyalizasyon projelerinde, demiryollarında yerli sanayinin gelişmesinde, Türkiye'de demiryolu eğitiminin geliştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında, demiryollarının yenilenmesinde önemli rol oynadı.

Evli ve 3 çocuk babası Karaman, İngilizce biliyor.