AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için geçici bir çözüm bulunduğunu ifade etti. ‘Ya işinizi yapın ya da istifa edin’ diyerek mevcut yönetimin istifa etmesi gerektiğini belirten Durmaz, bu pompa istasyonlarının devletin elinde olması durumunda sıkıntının ortadan kalkacağını söyledi. 

Çiftçilerin ekmek mücadelesinde mağdur olmaması, bu sorunun çözünü noktasında takipçi olacaklarını vurgulayan AK Parti Milletvekili Durmaz, çiftçilerin su parasından mağdur olmaması için çalıştıklarını ve her zaman çiftçilerin yanında olacaklarını kaydetti.

            1980 yılında DSİ tarafından kurulan P1 ve P2 pompaları 2002 yılında kurulan Akbulut Sulama Birliğine devir edildi. Birliğe bağlı 165 bin dönüm arazinin 80 bin dönümünün P1 ve P2 pompaları aracılığı ile sulanıyor. Akbulut Sulama Birliğinin çiftçilerden gerekli tahsilatı yapamaması üzerine pompaların biriken 2 milyon 200 bin TL elektrik borcu sebebiyle Aras TEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından elektrikleri kesildi. Elektrik kesintisi sebebiyle P1 ve P2 pompaları çalışmayarak 80 bin dönümlük arazi şimdilerde sulanamıyor.

VATANDAŞIN YANINDAYIZ

AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, beraberinde AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ve Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ile birlikte parti binasında yaşanan su sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akbulut Sulama Birliği Başkanı Zeki Tanrıverdi, Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik ve çiftçilerinde katıldığı toplantıda; süreç ile ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili Durmaz, su sorununun geçici olarak 10 günlüğüne çözüme kavuştuğunu ve pompalara elektrik verilerek sulamanın yapıldığını belirtti. Kendilerinin her zaman vatandaşın yanında olduklarını yineleyen Dr. Talha Erol Durmaz, “Kimse çiftçiyi mağdur edemez, ekmek mücadelesi veren çiftçinin her zaman yanında olacağız ve sorunun çözümü için gerekli adımlar atacağız.” ifadelerine yer verdi.

YA İŞİNİZİ YAPIN YADA İSTİFA EDİN

Mevcut yönetimin istifa etmesi gerektiği yönde sinyaller veren AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, “Ya işinizi yapın ya da istifa edin. Bizler çiftçinin mağdur olmamasını istiyoruz. Burası devletin elinde olursa su sıkıntısı yaşanmayacaktır. Çiftçilerimiz su parası noktasında mağdur olmaması için çalışıyoruz. Gelinen süreçte Akbulut Sulama Birliği elektrik borcunu ödemesi gerekmektedir. Sulama Birliğinin DSİ’ye devrinin tek bir yolu vardır. Buda sulama birliğinin tüm üyelerini istifa ederek birliğin feshedilmesi yöntemidir. Bu yöntem bir ihtimaldir ama biz arzu ediyoruz ki sulama birliği borçlarını yapılandırsın ve çiftçiyle ortak hareket ederek, borcu olan çiftçimizin borcunu biran önce ödeyerek sulamanın devam ettirilmesinin sağlanması. Devlet vatandaşını mağdur etmez. Bizde bu nokta da gerekli adımlar atıyoruz.” dedi.

‘SORUNLAR BÜYÜYEREK GELDİ’

10 günlük geçici çözüm ile çiftçilerin arazilerini sulayacağını ifade eden AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, P1 ve P2 pompa istasyonlarında yaşanan sorunun çözümü için gerekli adımların atılacağını kaydetti.

            Birliğin 12 yıllık görev yaptığı süreçte kanallarda gerekli bakımları yapmayarak, oluşan kırıklar sebebiyle de yüzde 30 oranında su kaybının yaşandığı hatırlatan AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, “P1 ve P2 pompa istasyonu güzergahlarında ciddi su kayıpları yaşanıyor. Bu sorunların giderilmesi gerekli. Vatandaşın bu sorunlar giderilmesi ile birlikte daha ucuz su tüketimi de gerçekleştirecektir.” şeklinde konuştu.