Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen aday tanıtımının toplantısı sonrası Erzincan’a gelen AK Parti birinci sıra Milletvekili Adayı Dr. Talha Erol Durmaz, partililerin ve vatandaşların sevgi gösterileri arasında havalimanında karşılandı.
Yapılan karşılama programına Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı 
Orhan Bulut Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş,Ak Parti Aday adayları Burcu Tatoğlu,Kübra Nazır Kağan,Oğuzhan Aydın,Gıyasettin Kıranve  parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Milletvekili Adayı Dr. Talha Erol Durmaz yapılan karşılamanın ardından vatandaşlara seslendi.


AK Parti Milletvekili Adayı Durmaz yaptığı açıklamasında; “Bizim davamız vatan davasıdır, bizim davamız vefa davasıdır, bizim davamız kardeşlik davasıdır. Bizim sevdamız millet sevdasıdır ve bayrak sevdasıdır. Biz bu vatanın bir karış toprağını ipotek ettirmeyiz. Bu toprakların ipotek ettirilmesine, bir karış toprağına yön biçilmesine, bu memleketin üzerinde ameliyat yapılmasına ve yaptırılmasına müsaade etmeyiz. Çünkü bu vatan sadece bizim değildir, bu vatan toprağın kara bağrında sıra bağrında duranlarındır. Bu dava uğrunda kendini tarihe verenlerindir. Bizim idealimiz herkesin vatandaşlık kavramı içerisinde kardeşçe yaşadığı fikri hür, vicdanı hür, inancında hür, siyasetinde hür bir gelecek inşa etmektir. Bizim kaygımız ülkemiz üzerinde tezgahlar kurmaya çalışan kirli oyunlar planlayan dahili ve harici bedhahlar iledir. Bu memlekete yön biçen, bu milletin birlik ve beraberliğine kast eden kim varsa isterse dünyanın süper gücü olsun karşısında bizi bulacaktır. Dimdik ve ayakta bulacaktır. Hedefimiz; tüm vatandaşımıza refah düzeyini arttırmak, inançlarını özgürce yaşamasını sağlamak, kamu düzenini bozmadığı takdirde fikirle hareket özgürlüğü sağlamaktır. Alevi’siyle, Sünni’siyle biz bir olduğumuzu tüm Türkiye’ye göstereceğiz inşallah.

Biz Erzincan’ın geleceğine talibiz. Biz Erzincan’ın Türkiye haritasında taçlandırılmış ve en güzel noktaya oturtulmuş olduğunu görene kadar gece-gündüz demeden, tatil-bayram demeden çalışmayı göze aldık. Bu gayretle yola çıktık. Erzincan’ın güzel günlerini, güzel noktalarına ulaştırmak için önünde hiçbir engel yoktur. Erzincan’ın yapısı bu gelişim için yeterlidir. Çok güçlü, idealist bir halka sahibiz ve dünyanın beklide en güzel topraklarına ve bereketli topraklarına sahibiz. AK Parti davasında bizim çıkmış olduğumuz bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Yapılan konuşma sonrası Milletvekili Aday Dr. Talha Erol Durmaz araç konvoy eşliğinde AK Parti il binasına gelerek seçim çalışmalarına start verdi. 
AK Parti Erzincan Milletvekili 2.Adayı Serkan Bayram ise uçağı kaçırdığı için Erzincan'daki karşılama törenine yetişemedi.Serkan Bayram akşam saat 19:00 da Erzincan'a geleceği öğrenildi.