Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kadın ve Aile Koordinatörlüğü tarafından 28 Şubat’ta yaşananlar ve nelerin getirdiği nelerin götürdüğünü anlatan bir konferans verildi.
TÜGVA Binası Toplantı Salonunda düzenlenen konferansı Erzincan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çiğdem Kaya Bağdaş Postmoden Darbesi Neler Kaybettirdi konferansını verdi.
Konferans öncesinde açıklama yapan TÜGVA Kadın ve Aile Koordinatörü Seher Sağırlı; “Türkiye Gençlik Vakfı Kadınlar Koordinatörü olarak içimizde tarihi bir yer olan 28 Şubat’ı gençlerimize anlatmak için bir araya geldik.
Amacımız 28 Şubat’ı bizzat yaşayanlar tarafından gençlerimize anlatmak, öğretmek ve ders çıkartarak bir daha böyle bir durumu yaşamamaktır. Genç kardeşlerimiz 28 Şubat’ı hatırlayarak var gücüyle çalışıp bu günlere dönmemesini anlatıyoruz.
Her kardeşimizin 28 Şubat’ı hatırlayarak, bu dava için bizler var gücümüzle elimizden geleni yapacağız. Bugünlere gelmemize neden olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür edip bilinçli gençler yetişmesi için büyük gayret göstermeliyiz’ dedi.
Yaklaşık 50 bayanın katıldığı programda Türkiye Gençlik Vakfı’na ait slayt gösterisi ve tanıtım videosu izlendi.
Ardından ise Öğretim Görevlisi Bağdaş gerçekleşen programda “28 Şubat Nedir” konulu konferansı verdi.