Erzincan Ülkü Ocakları Başkanlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gençlik Şöleni düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümü coşkusu akşam da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erzincan Ülkü Ocakları tarafından yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gençlik Şölenine MHP İl Başkanı Bekir Aksun, MHP İlçe Başkanı Salih Aksu, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Ayvaz, MHP 1. Sıra Erzincan Milletvekili Adayı Öğretim Görevlisi Hüseyin Seçer, MHP 2. Sıra Erzincan Milletvekili Adayı Diş Doktoru Ahmet Kaya, Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Aziz Türk Milletinin varlığını kabullenemeyenlere, Bizleri birbirimizden uzaklaştırmaya çalışanlara, Varlığımızdan rahatsız olanlara karşı her şeye rağmen bugün Cumhuriyetimizin 92.Yıldönümünde bir olduğumuzu birlik olduğumuzu göstermeyi bizlere nasip ettiği için Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun. Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan Aziz Milletimizin Özgürlük ve Bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü Büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutluyoruz. Milliyetçi Ülkücü hareket başta olmak üzere Millet olarak Birlik ve Beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz. Yıllardır uygulanan yanlış strateji ve politikalar sayesinde Ekonomik olarak da, Terör olarak da, İç güvenlik olarak da gelinen nokta Ülkemizin içinde bulunduğu zor durumlar herkes tarafından açıkça görünmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milletinin içinde bulunduğu bu zor durumla ortadayken, Ülkemizi yönetenler yaşanan hadiseler karşısında uygulanan yanlış stratejilerden vazgeçmek, yapılan yanlışları görmek, artık Devletimiz ve Milletimizin geleceği için gerekli önlem ve tedbirleri alması gerekirken ne yazık ki temsil ettikleri makamın görev ve sorumluluklarının farkında bile olmadan durumdan vazife çıkararak kendilerine oy devşirmek için bu milletin huzurunu güvenini ve geleceğini tehlikeye atacak her şeyi yapmaktadırlar. Eğer Bu ülkeden bırak muhalefet parti liderini sivilvatandaşlarımız bir yerden bir yere rahatlıkla gidemiyorsa, Erzincan Tunceli kara yolu hergün kesiliyor kimlik kontrolleri yapılıyorsa, Bundan tam bir yıl önce 29 Ekim 2014 tarihinde Hava Astsubayımız Nejdet Aydoğdu 2,5 aylık hamile eşinin yanında şehit ediliyorsa , 27 Ağustos 2015 Tarihinde Erzincan Merkeze 40 Km uzaklıkta pkk lılar tarafından yol kesiliyor Makbule VURAL Anamız vurularak şehit ediliyorsa, İlçelerle il merkezi arasında belirli saatlerde güvelik gerekçesiyle yolculuk yapılmasına izin verilmiyorsa bunun sebebi siz misiniz ? Bahçeli mi Bu yaşanan hadiseler sizin eseriniz mi ? Bahçelinin mi ? Bu Ülkeyi 13 Yıldır siz mi yönettiniz Ülkücüler mi ? Bu vesile ile zorlu bir mücadele ile İnanç dolu yüreklerin bizlere bıraktığı en büyük eserlerden biri olan Cumhuriyet Bayramımızın 92. Yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Başbuğumuz olmak üzere Devletimizin Bekası Vatan topraklarımızın bütünlüğü için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi, 4 Ocak 1968 tarihinde toprağa düşen ilk fidanla başlayan, sonuncusunun kimin olacağı belli olmayan Tüm Dava Şehitlerimizi ve Aziz hatıralarını Saygı Rahmet ve Minnetle anıyorum.” dedi.

Ardından konuşan MHP İl Başkanı Bekir Aksun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak yaptığı açıklamada; “Siz değerli dava arkadaşlarımın bugün burada toplanma gayesi gençlik buluşması olarak İl Ocağı başkanımın nezih konuşmasında siyasi değerlendirmeler yaparak ülkenin bulunduğu duruma değinerek yaptığı bir takım konuşmalar bizi mutlu kılmıştır. Biz seçimler için kurulmuş bir siyasi partinin temsilcileri değiliz. 46 Yıldır bir inancın, bir düşüncenin, bir fikrin devamı temsil noktasında kendi benliğimizi ön plana alarak Türk Milletinin varlığını korumayı kollamayı kendimize görev saymışız. Cumhuriyet tarihinde bir çok parti kuruldu uç noktalara tırmandı ama düşüşleri çok vahim oldu. Yalnız 46 yıllık şerefli mazimizde bizler her zaman milletimizin karşısında yüzümüzün akıyla çıktık. MHP’nin fikir babası olan rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in 9 ışığına dayanarak bir fikri yıllardır mücadele ederek yetiştirip biden sonraki nesillerede aktarabilmek için mücadele veriyoruz.2 şeklinde konuştu. MHP 1. Sıra Erzincan Milletvekili Adayı Öğretim Görevlisi Hüseyin Seçer ve MHP 2. Sıra Erzincan Milletvekili Adayı Diş Doktoru Ahmet Kaya ise yaptıkları açıklamada “Cumhuriyet iki temel üzerine inşa edilmiştir, birincisi hakimiyet milletindir ikincisi ise hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Bugünkü toplantımızda söz konusu olan gençlik ise gençlik şunu bilmelidir gençliği ayakta olmayan millet yataktadır. Gençlik aktif olmalıdır ilim ve irfan yolunda olmalıdır. Davasına, misyonuna ve vizyonuna inanarak burada bulunarak bizler bu davanın yarınki nesillere aktarılmasını istiyorsak eğitilmiş, kaliteli, vizyon ve misyon sahibi bir genç nesil yetiştirmeliyiz.” Şeklinde konuştular.

Yoğun katılımın gözlendiği Ülkü Ocakları Gençlik Buluşması, konuşmaların konuşmalarının ardından Genel Merkez’den gelen Sanatçı Rahmet Sefa’nın türküleri ile devam etti. Katılımcıların Sefa’ya ilgisi yoğundu, Sanatçı Sefa ise türküleriyle izleyenlerden alkış aldı.