Milliyetçi Hareket Partisinden Erzincan Belediyesi meclis üyeliği, Milliyetçi Hareket Partisi eski İl yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Ümit Özker MHP il binasında Erzincan Milletvekilliği aday adaylığını duyurdu.

Ümit Özker’in aday adaylık açıklaması öncesi MHP Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; “ 7 Haziran seçimlerinde çözümün nasıl olduğunu, ülkücü hareketin duruşunu bir daha iddiamız odur ki ortaya koyacağız. Terörün kökünü kazıyacağız ve 20 milyon kendini Kürt diye tanımlayan vatandaşlarımızı hakkettiği refah seviyesine ulaştıracağız. Bu bizim iktidarımızın boyun borcu olsun.” dedi.

MHP Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra partililerin, STK temsilcilerinin ve yakınlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen aday adaylığı açıklamasında Ümit Özker, öncelikle kendisini tanıtıp, siyasi tecrübesini ve neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Ümit Özker partililere yapmış olduğu kendi tanıtımında şu görüşlerde bulundu; “Öğretmen bir babanın 2 evladından en küçüğü olarak, 1970 tarihinde Erzincan’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Erzincan’da tamamladım. Daha sonra Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünden mezun oldum. 20 yılı aşkın bir süredir de Erzincan’da özel sektörde mimar olarak hizmet vermekteyim. Bu süre zarfında Mimarlar Odası Başkanlığı, Tüm Mimar ve Mühendisler Odası Birliği Erzincan İl Temsilciliği kurucu üyeliği, Erzincan Spor yönetim kurulu üyeliği gibi birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım. Mesleki ve Şahsi birikimimi şehrimize ve halkımıza elimizden geldiğince aktarmaya çalıştım.” dedi.

Kendisini tanıtmasının ardından siyasi özgeçmişi hakkında da bahseden Özker şu görüşlerde bulundu; “Bütün hayatıma yön verecek, adeta yaşam felsefem haline gelecek olan Ülkücü Hareketle tanışmam, Üniversite hayatımın ilk yıllarında değerli hocam Prof. Dr. Necmettin Hacı Eminoğlu aracılığı ile olmuştur. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun. Üniversite yıllarında yine rahmetli Metin Tokdemir abimizin ülkü ocakları genel başkanlığı döneminde ocaklarda muhtelif görevlerde bulundum.

1999-2014 tarihleri arasında 3 dönem Milliyetçi Hareket Partisinden Erzincan Belediye Meclis üyeliği yaptım. Bu dönemde ayrıca belediye başkan vekilliği, imar komisyonu üyeliği ve imar komisyonu başkanlığı görevlerinde bulundum. Son olarak da Milliyetçi Hareket Partisi il yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bugün de Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili aday adayı olarak karşınızda bulunuyorum.

Gerek ülkemizin son yıllarda içerisinde bulunduğu durum, gerekse şehrimizin son yıllardaki konumunu, önümüzde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin önemini bir kat daha artırmıştır. Bu nedenle bir Türk milliyetçisi olarak sadece biz aday adaylarına değil, vatan, millet, bayrak kaygısı olan memleket şuuru ve bilincinde olan herkese büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu bilinçle önümüzdeki seçimlerde hepimiz, Çocuğumuzla, gencimizle, kadınımızla, erkeğimizle, bütün varımızı yoğumuzu ortaya koyarak gece demeden, gündüz demeden çalışmak zorundayız. Çünkü gelecek sadece şahısların, partimizin değil, bütün ülkenin geleceğidir. Artık bu mücadele Türkiye Cumhuriyetinin var olma, yok olma mücadelesidir.

Bu bilinç ve şuurla, bende; zor, yükü ve sorumluluğu ağır, aynı zamanda o oranda da onurlu, bu göreve talip oldum. Bu şerefli göreve karar verirken, amacım İsmimin önünde bir unvan olması değil, Rahmetli Mihrali Aksu abimizin 1999 yılında Erzincan’ın zirvesine diktiği şanlı üç hilalli sancağımızı tekrar layık olduğu zirveye taşımaktır.

Cenab-ı Allah nasip etsin ya da etmesin. Partim uygun görüp sıralamaya alsın ya da almasın. Sonuna kadar sizlerle birlikte mücadeleye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Şimdiye kadar dimdik, eğrisi büğrüsü olmadan, çizgisini hiç kırmadan, nasıl bugüne geldimse, bundan sonra da sizlerin başını önüne eğecek, bana vermiş olduğunuz desteği boşa çıkaracak hiçbir eylem davranış ve tavır içerisinde olmayacağım.

Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı olan bütün dava arkadaşlarıma başarılar diliyor, önce bu aday adaylık sürecinin, daha sonrada seçimlerin, camiamıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.