7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi Adayı olan Ümit Özker seçim çalışmaları ve adaylık süreci hakkında açıklamalarda bulunarak, Erzincan için çalışacağını söyledi

Erzincanlının gören gözü, gülen yüzü ve duyan kulağı olacağı dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ümit Özker sorularımıza şu şekilde cevap verdi;

İlk olarak kendinizi tanıtır mısınız? Ümit Özker kimdir?

1970 Erzincan doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Erzincan da tamamladım. Trakya Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık fakültesi, Mimarlık bölümünü bitirdim. 20 yılı aşkın süredir de Erzincan da özel sektörde mimar olarak çalışıyorum. 1999-2014 tarihleri arasında üç dönem belediye meclis üyeliği, imar komisyonu başkanlığı, mimarlar odası başkanlığı görevlerini de yürüttüm. Evli ve üç çocuk babasıyım.
 

 

Peki neden Milliyetçi Hareket Partisi?

 

Yaklaşık 25 yıldır Milliyetçi Hareket partisinin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Başka bir partiden aday olmam da söz konusu olamazdı zaten. Erzincan Milliyetçi Hareket Partisi ne yabancı olmamakla birlikte,  Milliyetçi Hareket Partisi yıllarca bu şehrin Belediyesini yönetmiştir. Partimizin şehirde ciddi bir potansiyeli ve tabanı da vardır. Hedefimiz bu potansiyeli harekete geçirebilmektir. Bu da yeterli olacaktır.
 

 

Sizce Milliyetçi Hareket Partisi'nin Erzincan'da Milletvekili çıkarma şansı ne kadardır?

 

Milliyetçi Hareket Partisi bu şehirde milletvekili çıkarma şansı en yüksek partidir. Erzincan büyük çoğunluğu milliyetçi ve muhafazakâr yapıda olan seçmene sahiptir. Az öncede bahsettiğim gibi, Milliyetçi Hareket Partisi yıllarca bu şehrin Belediyesini yönetmiştir. Partimizin şehirde ciddi bir potansiyeli ve tabanı da vardır. Hedefimiz bu potansiyeli harekete geçirebilmektir. Son seçim olan 2014 seçimleri sonuçlarına göre İl genel meclisi oyumuz 27 000'dir. Bu sonuç bile partimizin bu seçimdeki iddiasını görmeye yeterlidir.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Milletvekili olduğunuz zaman Erzincan da ne değişir?

 

Öncelikle tamamına yakın bir ömrü Erzincan da yaşayan ve halkla içi içe olan birisi olarak bu şehrin sorunlarına hâkim olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum. Herkese eşit mesafede olacak ayrım yapmaksızın tüm halkımızı kucaklayarak bu şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri olan sosyal barış ve bütünlüğü sağlayacağız. 
    Sahipsiz Erzincan sözünün neredeyse kadermiş gibi algılandığı bu şehrin kaderini değiştirecek Erzincan'ın sahipsiz olmadığını tüm halkımıza hissettireceğiz. Halkımızın beklentisi doğrultusunda T.B.M.M. de onların sesi ve en iyi şekilde temsilcileri olacağım.

 

 

Seçim çalışmalarına başladınız mı?

 

Evet seçim çalışmalarına başladık ve yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. Halkımızın şahsıma göstermiş olduğu ilgi ve teveccüh bizleri daha da motive ediyor. Seçim sonuna kadar sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayarak vatandaşlarımıza kendimizi ve düşüncelerimizi anlatacağız. Ve inanıyorum ki Cenabı Hakkın izniyle bu seçimden zaferle ayrılacağız.

 

 

Size göre Erzincan'ın en büyük sorunu nedir? Bu sorun için ne yapılmalıdır?

 

Şehrin en büyük sorunu ekonomik sıkıntılar ve işsizliktir. Bunun sonucu da göç ve nüfus hareketleri şeklinde yansımaktadır. Şehrimizde istihdamı artırıcı üretime dayalı yatırımların arttırılması acilen gereklidir. 
    Özellikle teşvikte öncelikli iller de daha avantajlı duruma getirilmeli, Yerli ve dışarıdan gelen yatırımcıların önündeki engeller kaldırılarak yatırıma teşvik edilmelidir. Küçük esnafımızın, işçimizin ve emeklimizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları azaltıcı önlemler alınmalıdır. Bunlar gerçekleştirilirse şehrin en büyük sorunu olan göçte önlenmiş olacaktır.

 

Son olarak Erzincan seçmenine ne demek istiyorsunuz?

 

Son olarak Erzincan halkına; Sahipsiz olmadıklarını, Cenabı Allah nasip ederde seçildiğim taktirde tüm Erzincan halkının vekili olacağımı, Erzincanlının gören gözü, gülen yüzü ve duyan kulağı olacağımı artık onlarında Ankara da bir evleri, bir kardeşleri, bir ağabeyleri olacağını bilmelerini istiyorum. Hepsini Yüce Rabbime emanet ediyorum" dedi.