Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygının gelecek kaygıları azaltacağını, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacağını söyledi.
Karakelle, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, ''Yaşlılık, insan hayatının kaçınılmaz bir merhalesidir. Önemli olan insanoğlunun hayatının bütün merhalelerini, çocukluk, gençlik, yaşlılık dönemlerini en verimli bir şekilde geçirmesidir.
Bu bağlamla yaşlılarımız hayat tecrübe ve birbiriyle dün ile bugün arasında bir köprü , geleceğe ışık tutan değerlerimizdir.

Bu değerlerin, yani yaşlılarımız için Atalarımız “ Yaşlılık” yanlızlık ve kimsesizlik değil ilim ve tecrübe birikimidir.” Yaşlılar çınar gibidir, gölgelerinden faydalanmayı bilmeliyiz” şeklindeki yaklaşımları bizlere örnek olmalıdır.

Zaten millet olarak büyüğe saygıyı önemli bir kültürel özellik sayan anlayışı hayat felsefesi kabul etmişizdir. Ayrıca yüce dinimiz İslam’da da yaşlılara büyük hürmet ve iltifat vardır. Nitekim Hazreti Kur’an ın bir çok yerinde Ana, baba hakkı, Allah’ın hakkının hemen arkasından zikredilir.

Bu nedenle yaşlılarımızı hiçbir zaman, yararsız, “ Ununu elemiş, eleğini asmış” kimseler olarak kabul etmemeli, bu zihniyetle her zaman mücadele edilmesi yanında, onların, bu yaşlarda da yararlı olabilecekleri engin tecrübeleriyle geleceğe ışık tutabilecekleri anlayışını hakim kılmak gereklidir.

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirilebilmeleri bizlerin ve devletimizin öncelikli görevlerindendir. Hiçbir zaman unutmamalıyız ki herkes bir gün yaşlanacaktır.

Onlara saygı ve minnet duymayanların geleceğe umutla bakması mümkün değildir.

Bu düşünceler içerisinde muhterem büyüklerimizi, yaşlılarımızı saygı ve muhabbetle kucaklıyor.

Saygılarımı arz ediyorum.''dedi