Erdoğan henüz son kararını vermiş değil.

Erdoğan, Köşk seçiminin hemen ardından kolları sıvayarak, parti içinde “AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan’ın kim olmalı” istişaresine başladı.

İl başkanları, milletvekilleri, MKYK üyeleri ile görüşerek, hepsinin görüşlerini aldı.

Basında, milletvekilleriyle görüşmede Davutoğlu’nun isminin ön plana çıktığı haberleri genişçe yer alırken, farklı isimlerin de gündeme geldiği biliniyor.

Özellikle teşkilatların gündeminde farklı isimlerin olduğu ifade ediliyor.

Bu isimlerin başında eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geliyor.

Binali Yıldırım Erdoğan'la 1955'ten beri çalışıyor. Yıldırım bir dönem markası haline geldi. Duble yolların süratle tamamlanması, Marmaray'ın hizmete açılması, kardeş Marmaray projesinin ortaya çıkmasında Yıldırım'ın uyumlu önemli rol oynadı.

İstişare görüşmelerinin ardından son kararı Erdoğan verecek.

Erdoğan’ın parti genel merkezi, teşkilat ve milletvekillerinin görüşleri kadar, kendisiyle uyumlu çalışması kriterini önemsediği belirtiliyor.

UYUMLU ÇALIŞMASI KONUSUNDA BİNALİ YILDIRIM'I N İSMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin kazandığı zaferlerde önemli role sahip olan Yüksek Hızlı Tren, Duble Yol, 3. Köprü, Dev Havaalanı, Marmaray gibi tarihi icraatların altında Binali Yıldırım’ın imzasının olduğuna dikkat çeken iktidar çevrelerinde “Tam bir görev adamı olan Binali Yıldırım’ın şansı Ahmet Davutoğlu bey kadar yüksek. Son kararı liderimiz verecek. Ve kararı ne yönde olursa olsun tabanda kabul görecektir” görüşü yükseliyor.