13 Şubat Erzincan Gençlik Spor Kulübü’nün yönetiminin Erzincan’da çalışan ve fedakarlıklarda bulunan kişilerden oluşturulduğunu ifade eden Kulüp Başkan Yardımcısı ve Sportif Koordinatör Fatih Ciminli, Erzincan’ın çocuklarından oluşan bir futbol okulundan oluşan bir takım kurulduğunu söyledi. Takımın BAL’da yeni bir oluşumla çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Ciminli, Erzincan’a yakışır bir takım oluşturularak, takımı bir yerlere taşımak adına ileriye dönük çalışmalar yapılacağını kaydetti.
Amaçları arasında Erzincan’daki futbol coşkusunu yeniden canlandırmak olduğunu vurgulayan 13 Şubat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Güven Ataş, “2013-2014 sezonunda BAL’a yükselen ve 2014-2015 futbol sezonunda ilimizi bu ligde temsil edecek olan takımımızın ilimizi layıkıyla temsil edebilmesi için oluşturduğumuz yönetim kuruluyla sosyal, kültürel ve ekonomik durumlarına destek olmaya karar verdik. Genç, dinamik, dürüst, üretken ve kurumsal yapıya ve de şeffaflığa önem veren yönetim kurulunu oluşturduk. Yönetim kurulumuzla kulübümüzün teknik adamları, sporcuları diğer amatör kulüplerde oynayan tüm gençlerimizin hedef olarak göreceği bir elit takım oluşturmak ve ilimizi layık olduğu daha üst liglere taşımak başlıca görevimizdir.” dedi.


Önemli projelerinin bulunduğunu açıklayan Ataş, “Birçok projemiz var. İşadamlarımızı ve esnafımızı yıldırmadan, ekonomik olarak kurumlara yük olmadan, üretkenliğimizi, tecrübelerimizi kullanarak herkesin seyretmekten keyif alacağı dürüst ve şeffaf yönetilen bir takım oluşturacağız. Bütün bunları oluşturmak için zamanı gelince herkesle paylaşacağımız hiçbir kulüp tarafından kullanılmamış projelerimizi hayata geçireceğiz. Evet iddialıyız ve tüm projelerde ana amacımız; gençlerimizi sokaklardan ve uyuşturucudan uzak tutup spor sahalarına yönlendirmektir. Bunun için kulübümüz atletizm ve salon sporları branşlarında faaliyet gösterecek çok insanımıza yani geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize hizmet vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yönetim kurulunda ki kişilerin birçok konuda fikir birliği içerisinde olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Güven Ataş, “Erzincan’da yaşayan bizler olarak el birliğine, gönül birliğine ve hedef birliğine ihtiyacımız vardır. Bu amaçlarımızı hep birlikte bu şehirde ve başka şehirde yaşayan, hatta başka ülkelerde yaşayan ve Erzincan sevdasını taşıyan her bir fertle yürütmek istiyoruz. Erzincan’da futbolun eski günlerdeki coşkusunu en centilmen şekilde ve tüm ülkemizde paylaşmak istiyoruz. Bunun için manevi desteği bekliyoruz. İnanmak başarmadık. Biz inanıyoruz ve bize güvenebilirsiniz.” şeklinde açıklamada bulundu.

13 Şubat Erzincan Gençlik Spor Kulübü As Başkanı Taner Öner ise yaptığı açıklamasında, takıma 6 yeni futbolcu kazandırıldığını ve takımın teknik direktörlük görevine ise Yılmaz Toyran’ın getirildiğini söyledi. İddialı olduklarını vurgulayan As Başkan Taner Öner, “Dürüst, şeffaf, disiplinli ve kurumsal bir takım olma konusunda projelerimizi, üretkenliğimiz ve tecrübelerimizle hatasız bir şekilde uygulama konusunda yürüteceğimize inanıyorum. Erzincanspor’un ruhunu yeniden canlandırıp, tüm diğer amatör kulüplerdeki genç sporcuların önünü açmak ve doğru yönlendirmek konusunda başarılı olacağımıza inanıyorum. Sizlerinde bizlere güvenmesini istiyorum. Çünkü takıma ‘Güven’ geldi.” açıklamasında bulundu.