24 Erzincanspor Basın Sözcüsü İlker Taştan, Dardanelspor karşısında zor bir maçta önemli 3 puan kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Spor Toto 3. Lig 3. Gurupta mücadele eden 24 Erzincanspor, ligin 5’nci haftasında kendi sahasında Dardanelspor’u konuk etti.Erzincan’ın Kırmızı-Siyahlı ekibi ikinci yarıda 62 ve 66 dakikalarda Burhan Coşkun’un golleriyle 2-0 galip gelmeyi başardı. 24 Erzincanspor son iki haftada kazandığı 6 puanla zirve hesapları yapmaya başladı. 13 Şubat Şehir Stadyumunda oynanan müsabakaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Taraftar desteğini arkasına alan kırmızı siyahlı ekip, karşılaşmadan mutlak üç puan almak için sahaya çıktı.İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada Kırmızı siyahlı ekip rakibine karşı ikinci yarıda Burhan Coşkun’la bulduğu goller ile sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı.
Dardanelspor karşısında heyecanlı ve zor bir maç oynadıklarına değinen 24 Erzincanspor Basın Sözcüsü İlker Taştan, "Futbolcularımız galibiyete olan inancını gösterdi ve maçtan galip ayrılmayı başardık. İstikrarlı bir başarı için sahamızdaki maçları kazanmamız gerekiyordu. Önemli bir galibiyet elde ettik ve mutluyuz" dedi.
Erzincan 13 Şubat Şehir Stadında oynanan ve 2-0 biten 24 Erzincanspor ‘un galibiyetiyle biten karşılaşmayı Samsun Bölgesi Cihad Sezer yönetirken, yardımcılıklarını Ordu Bölgesinden Tolga Bakal ile Cemal Alpay yaptı. Karşılaşmada 4.hakem olarak Samsun Bölgesinden Erdem Mertoğlu görev aldı.
Karşılaşmaya rakibi önünde pas yapan ve oyunu kontrol altında tutan bir takım görünümünde başlayan 24 Erzincanspor, maçın ilk yarısında rakip kale önünde pozisyonlar üretmeye çalıştı. Dardanelspor, karşılaşmanın ilk yarısında kırmızı siyahlı ekibin ataklarını kalabalık bir defans anlayışı ile önlemeye çalışan ve rakip kale önünde kontra ataklar ile pozisyon arayan bir takım görünümünde mücadele etti. İlk 45 dakikada, her iki takımın gol girişimleri sonuç vermedi ve ilk yarı golsüz sona erdi. İlk yarıda Dardanelspor ikinci yarıda 24 Erzincanspor orta sahada üstünlüğü ele geçirdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına biraz daha risk alarak ve oyunu rakip kale önünde tutmaya çalışarak başlayan ev sahibi ekip 24 Erzincanspor, bu oyununun sonucunu almayı başardı.
Karşılaşmanın 62’nci dakikasında gelişen 24 Erzincanspor atağında, Burhan Coşkun topu Ç. Dardanelspor ağlarına bıraktı ve skoru 1-0’a taşıdı. Bu golden 4 dakika sonra gelişen 24 Erzincanspor atağından Burhan Coşkun kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak maçın 66’ncı dakikasında skoru 2-0 yaptı.
Gol dakikalarından sonra oyunun kontrolünü tamamen eline alan kırmızı siyahlı ekip, orta saha da bol bol pas yaparak rakibine pozisyon vermedi. Karşılaşmada başka gol olmayınca kırmızı siyahlı ekip rakibini 2-0 mağlup ederek, üst üste ikinci galibiyetini aldı.
Önümüzdeki hafta deplasmanda Sandıklıspor ile karşılaşacak olan Erzincanspor ligde oynadığı 5 karşılaşmada 3 beraberlik, 2 galibiyet alırken, 4 gol attı. Kendi kalesinde 1 gol gören Kırmızı siyahlı ekibin gollerinin ikisini Fahri Genç atarken diğer ikisinide Burhan Çoşkun kaydetti. 24 Erzincanspor elde ettiği galibiyet ile puanını 9’a çıkararak ligde 4’ncü sıraya yükseldi.
AKAN: Bu galibiyeti bizi destekleyen kalbi bizimle atan 24 Erzincanspor taraftarlarına hediye ediyoruz
Dardenelspor Maç Sonu Değerlendirmesi Spor toto 3.lig 3.Grup’ta mücadele eden 24 Erzincanspor Teknik Direktörü Bülent Akan, oynadıkları Dardanelspor maçında iyi mücadele verdiklerini ve hak ederek kazandıklarını söyledi. Oyunun tamamına yakın bölümünde iyi mücadele verdiklerini, dönem dönem iyi oynadıklarını ve önemli pozisyonlar ürettiklerini ifade eden 24 Erzincanspor Teknik Direktörü Bülent Akan, ''Dardenelspor karşısında hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Üç puan bizim için önemliydi. Futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Ve bu galibiyeti doksan dakika boyunca 12. Adam olarak bizi destekleyen kalbi bizimle atan 24 Erzincanspor taraftarlarına ve camiamıza armağan ediyorum.'' diye konuştu. Dardanelspor maçının ardından Çarşamba günü istanbul’da oynayacağımız olan pendikspor kupa maçının hazırlıkların yarın devam edeceklerini belirten 24 Erzincanspor Teknik Direktörü Bülent Akan, ''Tüm maçlarımıza final gözüyle bakıyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca haftaya deplasmanda oynayacağımız çok önemli bir Sandıklıspor maçı var , Tüm maçlarda olduğu gibi bu maçta da sahaya kazanmak için çıkacaklarını kaydeden 24 Erzincanspor Teknik Direktörü Bülent Akan, ''Gerçekten kaliteli ve karekterli iyi bir takıma sahibiz. Lig de üst gruba dahil olabilmek için bir seri yakalamak zorundayız, bunuda 1-2 hafta içinde yapacağımıza inanıyoruz. oyuncularımızda bunun bilincinde.''2-3 maçtır sakat olan oyuncularımızda aramıza katılırsa inşallah daha iyi işler olacaktır diye düşünüyorum.

STAT: 13 Şubat Şehir Stadyumu
HAKEMLER: Cihad Sizer**, Tolga Bakal **, Cemal Alpay**, Erdem Mertoğlu**
24 ERZİNCANSPOR: Ahmet Burgaz****, Alper Hamdi Bayraktar****, Enes Yılmaz***, Murat Şimşek***, Safa Yıldırım****, Enver Abdullah Filiz***, Burhan Coşkun****(89 dk. Eray Can Akkaya**), Oğuz Küçük***, Fahri Genç****(90+2 Ozan Dincer*), Fatih Özer***, Yasin Dülger*** (74 dk. Recep Soner Cihan**)
Ç.DARDANELSPOR: Murat Hocaoğlu**, Erdem Özkurt**, Uğur Parlak**, Ensar Enes Baykan***, İlker Sayan**(64 dk. Okan Sarı*), Nuri Fatih Aydın**, Uğur Aygören**, Yusuf Atay**(70 dk. Batuhan Irmak*), Taner Araz**, Sertaç Kayatekin**(77 dk. Harun Kelleci*), Özer Kutlu**
GOLLER: 62 ve 66 dk. Burhan Coşkun(24 Erzincanspor)
SARI KARTLAR: Oğuz Küçük, Enes Yılmaz (24 Erzincanspor), Sertaç Kayatekin, Ensar Enes Baykan, Harun Kelleci (Ç.Dardanelspor)