Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Erzurum’da bulunan Futbol Köyünde 40 futbolcuyla birlikte bir süredir kampta bulunan Emre Sarıkaya, 6 sporcu ile birlikte TFF Elit kadrosuna seçildi. Sarıkaya, Kuşadası’nda TFF tarafından düzenlenecek olan Elit Kadro kampına katılacak.
Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu öğrencisi ve 24 Erzincanspor alt yapısında oynayan Emre Sarıkaya’ya, 24 Erzincanspor Kulüp Başkanı Ahmet Tanoğlu hediye verdi. 24 Erzincanspor Alt Yapı Sorumlusu Yılmaz Toyran, sporcularının bu başarısının Erzincan için gurur verici olduğunu vurguladı. Toyran yaptığı açıklamada; “Sporcumuz Milli Takım kampına gidecek. Bu kısa süreçli bir şey değil. Murat Aydoğan, hocamızın çalıştırdığı bir öğrencimiz. Burada 24 Erzincanspor kulüp başkanı Ahmet Tanoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. 24 Erzincanspor’un alt yapısı yoktu. U14’ten U19’a kadar olan takımları bünyemizde toplayarak çalışmalara başladık. Sıkıntılı bir süreç. Takımın madden ve manen sıkıntı geçirdiği bir dönemde kulüp başkanımızın yaptığı çok büyük bir olay ve büyük bir hizmettir. Çocuklarımıza sahip çıkma adına U14’ten U19 takımına kadar kurdu ve fedakarlık göstererek bu çocuklara sahip çıktı. Erzincan’dan böyle değerlerin çıkması bizi mutlu ediyor. En azından bizim de böyle değerlerimiz var diyebiliyoruz. İlerleyen zamanlarda bu çocuklarımızı takımımızın içerisinde görmek istiyoruz. Bu tarz çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.    
Kendisine destek veren okul ve kulüp yöneticilerine teşekkür eden Emre Sarıkaya, Milli Takım kampına katılacak olmasından dolayı heyecanlı olduğunu, derslerine çalıştığını ve derslerinden artan kalan zamanlarında futbol oynadığını belirterek, kendisine verilen emekten dolayı herkese teşekkür etti.