Spor Toto 3. Lig 3. Gurupta mücadele eden 24 Erzincanspor – Kendi sahasında Van Büyükşehir Belediyespor karşısında 3-2 galip gelmeyi başardı. Bu sonuçla ligde oynadığı 10 karşılaşmada 6 beraberlik, 4 galibiyet alırken, 12 gol attı. Kendi kalesinde 6 gol gören Kırmızı siyahlı ekip 18 puan topladı.
Erzincanlı genç antrenör Bülent Akan kendisine güvenip takımı emanet eden 24 Erzincanspor Başkanı Ahmet Tanoğlu ile Yönetim kurulunu aldığı birbirinden başarılı sonuçlar ile rahatlattı ve güvenlerini boşa çıkarmadı. Sezona az bir zaman kala yeni oluşan 24 Erzincanspor Yönetimi kısa zamanda Bülent Akan ile kurduğu takım oynadığı futbol ve aldığı skorlar ile güven verdi. 24 Erzincanspor aynı zamanda yeni kurulmasına karşın gençlerden oluşuyor ve gelecek vaad ediyor.
Spor Toto 3. Lig 3. Gurupta mücadele eden 24 Erzincanspor, son haftalarda yakaladığı çıkışını kendi evinde sürdürdü. Büyük çekişmeye sahne olan ve karşılaşmanın hemen başında 0-1 yenik duruma oüşen 24 Erzincanspor, maçın 90’ncı dakikasında Burhan Çoşkun ile bulduğu gol ile Van Büyükşehir Belediyespor karşısında sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. 24 Erzincanspor’un gollerini Oğuz , Abdullah ve Burhan kaydederken, Furkan, Ali ise Van Büyükşehir Belediyespor adına golleri kaydetti.
Erzincan 13 Şubat Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Burak Şeker yönetirken, yardımcılıklarını ise Yakup Yılmaz ve Abdulkadir Döner yaptı. 4.Hakem olarak Ömer Fırat Sevinç görev yaptı. TFF 6, 9 ve 12 Bölge MHK Karadeniz Bölge sorumlusu Hikmet Öksüzoğlu’da karşılaşmayı izledi.
13 Şubat Şehir Stadyumunda oynana karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, maçın 2’nci dakikasında Furkan’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Golden sonra oyuna ağırlığını vermeye başlayan 24 Erzincanspor, aradığı golü 8’nci dakika Oğuz’un ayağında buldu. Golden sonra sahanın hakimiyetini ele geçiren kırmızı siyahlı ekip rakip kale önünde pozisyonlar üretmeye başladı. Maçın 31’nci dakikasında gelişen kırmızı siyahlı ekibin atağında Abdullah düzgün bir kafa vuruşu ile skoru 2-1’e taşıdı. Golden sonra rakip kale önünde pozisyonlar üreten kırmızı siyahlı ekip, Burhan ve Fatih’le yakaladığı pozisyonları sonuçlandıramadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 24 Erzincanspor’un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına daha kontrollü bir oyun anlayışı ile başlayan her iki takım rakip kale nünde pozisyonlar üretmeye çalıştı. Maçın 53’ncü dakikasında gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atığında Ali skoru 2-2’ye getirdi.
Rakip Van Büyükşehir Belediyespor’un golünden sonra rakip kale önünde sıkça görünmeye başlayan kırmızı siyahlı ekip pozisyonlar üretti. Maçın son dakikalarında rakip kale önünde baskı kuran kırmızı siyahlı ekip, uzatma dakikalarında Burhan’ın attığı gol ile öne geçti ve karşılaşma 24 Erzincanspor’ un 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı. Kırmızı siyahlı ekip aldığı 3 puanla ligdeki puanını 18’e çıkardı.


24 ERZİNCANSPOR : 3
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR : 2
STAD: 13 Şubat Şehir Stadyumu
Hakemler: Burak Şeker***, Yakup Yılmaz***, Abdulkadir Döner***,
4.Hakem: Ömer Fırat***
24 ERZİNCANSPOR: Ahmet***, Alper***, Abdullah****, Murat***, Safa***(80 dk. Barış**), Oğuz****, Burhan****, Enes***, Recep***, Fahri**(86 dk. Can**), Fatih**(64 dk. Yasin**)
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Selçuk***, Salih**, Furkan****, Ali****, Ömer**(84 dk. Uğur*), Murat**(77 dk. Mazlum*), Eren**, Abdullah**, Şervan*(46 dk. Burak**), Medeni**, Rıdvan**
SARI KARTLAR: Fahri (24 Erzincanspor), Furkan, Burak(Van Büyükşehir Belediyespor)
GOLLER: 8 dk. Oğuz, 31 dk. Abdullah, 90+2 dk. Burhan(24 Erzincanspor), 2 dk. Furkan, 53 dk. Ali(Van Büyükşehir Belediyespor)