Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre kupada grup maçları kura çekimi, TFF'nin Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda çekildi.
24 Erzincanspor'lu yönetici Veysel Karani Yüksel'in katıldığı katıldığı kura çekimine Erzincanspor E grubunda mücadele edecek. 
Kupada 3. eleme turu maçları sonunda rakiplerini mağlup eden 24 Erzincanspor, Akhisar Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler, Aydınspor 1923, Boluspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Darıca Gençlerbirliği, Elazığspor, Galatasaray, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Gümüşhanespor, İnegölspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Kırklarelispor, Kızılcabölükspor, Menemen Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor, Sivasspor, Şanlıurfaspor, Trabzonspor, Tuzlaspor, Ümraniyespor ve Yeni Amasyaspor ile geçen sezon Süper Lig'i ilk 5 sırada bitiren Beşiktaş, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor olmak üzere toplam 32 takım yer aldı.
24 Erzincanspor Ziraat Türkiye Kupası 1. Turda Muşspor’u, 2. Turda Süper lig ekibi Adanaspor’u, 3. Turda ise 1. Ligin Lideri Yeni Malatspor’u eleyerek gruplara kalma başarısını göstermişti.
Ziraat Türkiye Kupası’nda grup turu ilk maçlar 29 -30 Kasım ve 1 Aralık 2016 tarihinde  başlayıp, 19 Ocak’ta sona erecek. Takımlar gruplarında altışar maç yapacak. Gruplara yükselme hakkı kazanan 32 takım, seri başı sistemine göre dörderli 8 gruba ayrılacaklar. Bu gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar son 16 turuna yükselecekler ve ardından çeyrek final, yarı final ve son olarak da final oynanacak.