Anagold 24 Erzincanspor Yönetiminden yapılan açıklamada "Kulübümüzün son durumu ile ilgili olarak siz değerli taraftarlarımızı bilgilendirmek istedik.

Malumlarınız üzere; 2. devrenin başlaması ile birlikte 3 lig 2 kupa maçı oynadık. Kupada şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Erzincanspor’un tarihi boyunca kupada yaşayamadığı mutlulukları yaşattık. Belki bir üst tura daha çıkabilirdik. Ama bazı şansızlıklar nedeniyle grupları 7 puan toplayarak 3. Sırada tamamladık. . Ligde ise maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Oyuncularımızın çoğu henüz ligin bitmesine 15 maç kala 28-30 maç aralığında oynamış ve bunun yorgunluğunu yaşamışlardır. Kupa serüveninin bitmesi ile oyuncularımızın ligde daha başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu takım sırasıyla kupada Muşspor’u, Süper Lig temsilcisi Adanaspor’u, PTT 1. Lig Lideri Yeni Malatya’yı yenerek gruplara kaldık. Gruplarda PTT 1. Lig Elazığspor’u 2 maçta da yenerek ve kendi sahamızda Türkiye’de ve Avrupa’da kupa takımı olan Galatasaray ile başabaş oynayarak berabere kaldık. Bu mücadeleleri veren yine bu takımımızdı. Bu mutlulukları bizlere yaşatan oyuncu kadromuza sonuna kadar güveniyoruz. İyi günde de kötü günde de takımımızın hep yanında olacağız.

Son günlerde özellikle sosyal medyada, kimler tarafından ve ne hesaplar yapılarak çıkarıldığını bildiğimiz karalama kampanyalarından dolayı takımımızın süreci ile bir takım hatırlatmalarda bulunma gereği duyduk.
Geçen sene kimsenin sormadığı mali durumumuzla ilgili şunu belirtmek isteriz ki, 3 gün önce Refahiyespor’un eski başkanlarından Gürsel Sarımaden’in kendi başkanlığı döneminde, kendi adına düzenlenen senede dayalı icra ve iki başka isme düzenlenmiş senet toplamı 200.000 TL olmak üzere; toplamda 3.5 milyon civarı Refahiyespor’a ait gelen icra borcu ödenmiştir.
Geçen sene takımımızın ligde mücadele etmesi içinde 3 milyon civarı bir harcama yapılmıştır. Sponsorluk anlaşmasının yapıldığı tarihte tüm takımlar hemen hemen transferlerini bitirmiş ve kampa başlamıştı. Bizler bir kaynak bulunup bulunmayacağını bilemediğimiz için, takımımızı sahaya sürebilmek adına kendi bütçemize göre oyuncularla anlaştıktan sonra Anagold ile sponsorluk anlaşması gerçekleşmiştir. Bu tarihten sonrada birkaç oyuncu daha kadromuza katabildik. Bunu mazeret olarak sunmak istemiyoruz. Ama maçlarda bir takım şanssızlıklar ve hakem hataları da şimdiki konumda olmamızın bir sebebi olmaktadır. Ayrıca sezon başı takım otobüsü yönetim kurulu satın tarafından alınarak kulübe hediye edilmiştir.

Kamuoyunun sorduğu devre arası transferleri ile ilgili öncelikle şunu söylemek istiyoruz; devre arasında transfer yapmak hem çok zor hem de futbolcuların uyum süreci çok kısa sürede olmamaktadır. Ayrıca daha oyuncu transfer etmek kulüpleri ile sözleşmeleri devam ettiği için, özellikle futbol piyasasında adından çok söz edilen futbolcular olmaları nedeniyle almak çok zor olmaktadır. Üst liglerden bazı oyuncularla günlerce görüşüldü ama ya kulüpleri ya da oyuncular ikna edilemedi. Ama alınan oyuncularımızın hepsi de teknik ekibimizin alabileceğimiz oyuncular arasından olumlu rapor verdiği oyunculardır. Kamp ve maç eksiği olan bu oyuncuların bize katkı vereceğine sonuna kadar inanıyoruz.

Bildiğiniz gibi stat projemiz yatırım programına alındı, bizlerde yönetim olarak Erzincan Belediyesine mevcut tesislerin yerinin kulübe satılması için dilekçe verdik. Bu alana Erzincan’a yakışır tesis ve antrenman sahaları yapmak istemekteyiz. Bu tesislerin yapılması ile birlikte; geçen seneden beri fedakarca çalışan altyapı hocalarımız ve oyuncularız için de daha iyi imkanlar oluşacak ve her zaman gönlümüzden geçen Erzincanlı oyuncular ve teknik ekipleriyle kendine yeten bir “24 ERZİNCANSPOR”un temellerini atmış olacağız.
Taraftarlarımızın şunu bilmelerini istiyoruz; Sayın Başkanımız Ahmet TANOĞLU ve Yönetim Kurulu olarak takımımız için her türlü fedakarlığı takımı devraldıktan sonra yapmaktayız ve bu takımın bir üst lige çıkması için hiçbir fedakarlıktan da kaçmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Taraftarlarımızın hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmasına gerek yoktur. Yönetim Kurulumuz geçen yıldan itibaren aynı heyecanla ve güvenle bu yılda takımımızın haketmiş olduğu üst liglere çıkması için çalışmaya devam etmektedir. Bu takım inşallah sezon sonunda istediğimiz hedefe varacaktır.
Mutlaka eleştiriler olacaktır. Eğer başarıyı elde etme
k ve hedefe varmak istiyorsak Yönetimimizle, Teknik Ekibimizle, Futbolcularımızla, Kulüp çalışanlarımızla ve en önemlisi siz değerli taraftarlarımızla bir bütün olarak bu yola devam etmemiz gerekmektedir.

Bu takım hepimizin, çünkü başka 24 ERZİNCANSPOR yok..
Çünkü bizler birbirinden hiçbir zaman kopmaması gereken bir aileyiz" şeklinde açıklama yapıldı.