2011–2012 Futbol sezonu 1. Amatör Küme ilk yarı müsabakaları sona ermesinin ardından Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon İl Başkanlığı ile İl Tertip Kurulu ve Erzincan Emniyet Müdürlüğünün katılımlarıyla ilk yarının değerlendirmesi ve 6222 sayılı kanun hakkında bilgi amaçlı toplantı Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlendi. Futbolda yeni yasanın tanıtımı toplantısına az sayıda katılım olunca sönük geçti. Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen 6222 sayılı yasanın tanıtımını Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Taner Çiftçi, ASKF Genel Sekreteri Fevzi Koçoğlu ile İL Tertip Komite Başkanı Lokman Turan anlattı.
Açılış konuşmasını yapan İl Tertip Komite Başkanı Lokman Turan beklenenin altında bir katılım olması ile büyük üzüntü içerisinde olduğunu vurgulayarak 1 Amatör Lig de mücadele eden tüm takım yöneticisi, teknik direktör ve kaptanlarını davet etmelerine rağmen çok az katılım olması üzüntü verici olduğunu vurguladı. Ardından
ASKF Genel Sekreteri Fevzi Koçoğlu çıktığı kürsüde iki sayfalık bir yazı hazırladığını ama bunu okumasının bir anlam taşımadığını bu kadar az kişinin katılmasının manidar olduğunu belirtti.
Ardından slâyt eşliğinde yaklaşık 15 kişiye Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Taner Çiftçi 6222 sayılı yasanın önemini ve taraftarlara kulüp yöneticilerine, teknik direktöre ve futbolcular için neler olduğunu slâyt eşliğinde anlattı.