TOKAT (AA) - Tokatlı Emre Kutalmış Ateşli, 4 yaşındayken ağabeyini kıskanarak başladığı tekvando sporunda Avrupa şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde 2-5 Kasım'da düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda +78 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Emre, memleketi Tokat'a döndü.

Şampiyonluğun ardından yeni başarılar için antrenörü Turan Güldür nezaretinde çalışmalarını sürdüren Emre, antrenmanına spor salonundaki Türk bayrağını öperek başlıyor.

Emre Kutalmış Ateşli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin, ilkokuldayken ağabeyi Orkun'a çok hareketli olması nedeniyle spor yapması tavsiyesinde bulunduklarını söyledi.

Bunun üzerine babalarının, ağabeyini tekvando salonuna gönderdiğini belirten Emre, "Ağabeyimin de bu sporda birçok şampiyonluğu var. Halen tekvando sporu ile uğraşıyor. 4 yaşındayken tekvando yapan ağabeyimin idmanını izledim. Onu kıskanarak tekvandoya başladım. Kıskanma ile başladığım bu sporda hamdolsun, Avrupa şampiyonu oldum. Ailemdeki herkes çok mutlu." ifadelerini kullandı.

Emre, final maçından bir gün önce tartının ardından otelde dinlenmeye çekildiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Sosyal medyadan Hakkari'de 8 şehidimizin olduğu haberini gördüm. Takım arkadaşlarımız ile kendimize söz verdik. 'Şehitlerimiz için savaşacağız' dedik. Allah'ım bunun hırsı ile bize şampiyonluk nasip etti. Final maçına çıkarken aklımda sürekli şehitlerimiz vardı. Maçta sıkıştığım anda şehitlerimiz geldi aklıma. O bana güç verdi. Final maçını kazandıktan sonra asker selamı verdim. Asker selamı vermemden dolayı da herkes mutlu oldu."

Antrenör Turan Güldü de Emre'nin şampiyonluğundan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirerek, önlerinde büyük hedeflerin bulunduğunu dile getirdi.

Emre'nin şampiyon olduktan sonra asker selamı vermesinin kendilerini de çok duygulandırdığını aktaran Güldü, kendilerine destek veren Tokat Belediye Plevnespor ile Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na teşekkür etti.