Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıska Türklerinden güreşçi Elvira Kamaloğlu, ilk kez giydiği Türk Milli Takımı mayosuyla Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakanlık koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 16 yaşındaki Elvira, Slovenya'da 3-5 Kasım'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda kızlar 46 kiloda şampiyonluğa ulaştı.

Yaklaşık iki yıldır beklediği milli takım mayosunu Türk vatandaşlığına geçtikten sonra giyebilen Elvira, şampiyona dönüşü Erzincan Havalimanı'nda coşkuyla karşılandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan Ahıska Türkleri ve vatandaşlar tarafından davul zurnayla karşılanan Elvira, buradan ilçeye geçerek Kaymakam Fatih Acar'ı ziyaret etti. Acar, milli sporcuyu çiçek vererek tebrik etti.

Milli güreşçi Elvira: Madalyayı Türk milletine armağan ediyorum

Milli güreşçi Elvira, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk vatandaşı olup ilk defa milli takım forması giyip Balkan Şampiyonası'na katıldım. Şampiyonada birinci olduğum için çok mutluyum. İlk defa yurt dışı maçına katıldığım için çok heyecanlıydım. Çok güzel geçti şampiyona. İki rakiple karşılaştım. Hiç puan vermeden şampiyon olup altın madalya aldım. Kazandığım bu altın madalyayı Türk milletine armağan ediyorum." diye konuştu.

Güreş antrenörü Habip Halepli ise "Şampiyonada ilk rakibine puan vermeden teknik üstünlük ve tuşla galip geldi. İkinci rakibini de tekrar teknik üstünlükle yendi. Hiç kimseye puan vermeden şampiyon oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah bu, başarılarının başlangıcı olur. İleriki dönemlerde Avrupa ve dünya şampiyonluklarını da kendisinden bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yakup Bakar