Erzincan’da 2011 yılında kurulan ve Amatör futbola önemli katkı sağlayan Fatih Teknik Spor Kulübü yenilenen yönetimiyle faaliyetlerine devam ediyor. Geleceğin futbolcularını yetiştirmek için yola çıkan kulüp yönetimi tarafından futbolcu seçmeleri yapıldı. Yaklaşık 100 civarınca sporcu yeteneğini göstermeye çalıştı.

2001 yılında Fatih Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin bir araya gelerek kurduğu Fatih Teknik Spor Kulübü yeni yönetimiyle faaliyetlerine devam ediyor. Geleceğin futbolcularını yetiştirmek için yola çıkan kulüp yönetimi Ülkü Spor Tesislerinde futbolcu seçmeleri yaptı.

Gerçekleştirilen seçmeler öncesinde konuşma yapan  Kulüp Başkanı Emin Uğur Çelik , futbolcu seçmeleri hakkında bilgi verdi. Çelik konuşmasında; “alt yapı seçmelerimiz 7 ile 17 yaş arasını kapsıyor. Katılımda şuan olarak iyi görünüyor. Bugün burada seçmelerde gençlerimiz iyi bir birer, sporcu ve futbolcu olmak için yarışacaklar. Bizlerde bu alanda bir katkı sunmak istiyoruz. Fatih Teknik Spor olarak yeterli destek anlamında zorlanıyoruz. Diğer kulüplerimizde aynı durumdalar. Esnafımız bu konuda biraz daha duyarlı davranıyor. Az bir miktarda olsa gelirimiz oldu yalnız yeterli olacak kadar değil. Gelirlerimizi çocuklarımıza harcıyoruz. Gerekli malzemeler alındı bu anlamda. U17 ve  U19 takımlarımız olup bunlarda geçen yıl oynadılar. Geçen yıl sporsal anlamda bir başarı sağlayamadık ama ismimizi Erzincan’a duyurduğumuzu düşünüyorum. Amacımız Erzincan spora alt yapıya futbolcu yetiştirebilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

Ardından seçmeler hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Teknik Spor antrenörü Arif Budak, Erzincanspora futbolcu yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek ; “ takım olarak merkezde bu işi başarmak istiyoruz.  Buradaki en büyük sıkıntımız altyapı. Amatör ve alt yaş kategorilerinde ve diğer branşlarda da faaliyet göstermek istiyoruz. Biz bu kulübün bir geçmişi olduğu ve bu kulübün geçmişini yürütebilmek adına  bir çaba sarf ediyoruz. Erzincan da ileri gelenlerimizin de  katkısı olursa bizlerde işin ucunda tutarak Erzincanspora veya başka takımlara sporcu kazandırabilirsek  ne mutlu bize olacak. Burada başarıya aç bir gençlik var. İmkanlarımız kısıtlı ve bizlerde bu kısıtlı imkanlarla bu işi ne kadar daha iyi yapabilirsek onun çabası içerisinde olacağız” dedi.

Son olarak seçmeler hakkında ileriye dönük çalışmalar hakkında destek beklediklerini dile getiren Fatih Teknik Spor kaleci antrenörü A. Hamit Aktürk; “ kuruluş yılımızdan itibaren spor disiplinine önem veren bir kulüp. Memleketimizde ki genç arkadaşlarımızın da bireysel yeteneklerini göstermeleri için böyle bir sorumluluk aldık. Futbolcu rahat yetişebiliyor ama kaleci bu anlamda biraz daha zor yetişiyor. Bu alana hazırlanacak kişinin mevkile yatkın oyması gerekiyor. Bunu gözlemlemekte çok önemli. Bu tür çalışmalara bütün yetkililerin kulak kabartmasını istiyorum. Maddi ve manevi olarak bir çok konuda mustaribiz . Bu eksiklikler konusunda herkesin desteğini bekliyoruz.