Anagold 24 Erzincanspor Kulübü Başkanı Ahmet Tanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vedat Çimen Tesislerinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Yeni teknik heyeti tanıtan Başkan Tanoğlu takımda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Takım ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Tanoğlu"Bildiğiniz üzere Turgutluspor maçı sonrası Teknik direktör İsmail Batur hocamız ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Takımımıza yeni Teknik Direktör olarak, ligin tecrübeli ve başarılı hocalarından Osman Özdemir'i  getirmiş bulunmaktayız. Mevcut kadromuz ile yeni hocamız gerekli çalışmaları yaparak hak etmediği yerden çıkaracaktır. Biz yönetim olarak buna inanıyoruz ve takımımızın en iyi yerlere gelmesi için Osman hocamıza gereken tüm desteği vereceğiz. İlk yarıyı en iyi şekilde bitirip ikinci yarıda hocamızın da eksik gördüğü yerleri giderip takımımızı Play Off oynayacak hale getirip şampiyon olmanın hesabını yapıyoruz. Geçen hafta ki maçta bize istifa edin diye bağırdılar. İstifa etmek çok kolay bir şey. Kimsenin Erzincanspor diye bir derdi yokken, bizler bu konuda dertlenip şimdi ise konuşulan ve ilgi duyulan bir takım haline getirdik. Bu konuda her zaman takımımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Bu takımı aldığımız zaman 4 yıl önce sezonun başlamasına 15 gün vardı ve ne bir futbolcusu vardı ne de alt yapıdan gelen oyuncusu vardı. Takımın üzerinde 62 tane icra vardı. Bunun üzerine en az 40 tane daha icra geldi. Biz bunların hepsini temizledik. Bu süreçte takımımız  2 kez playoff u az farkla kaçırmış, geçen sezon playoff oynamış, Türkiye Kupasında Gruplara tarihinde ilk kez kalmış, bir çok üst lig takımını sporseverlere izletmiş ve spor camiasında ve spor programlarında övgüyle bahsedilen bir takım haline gelmiştir. Herkes şampiyon olmak istiyor. Bizde şampiyon olmak istiyoruz. süreçte onlarca scout ekibi ve teknik ekibi olan Süper Lig takımlarının bile yaptığı transfer yanlışları olmuştur, bazen iyi oyuncu alınmış ama oyuncu uyum sağlayamamıştır. Bunlar bundan sonrada muhakkak olacaktır ama bizler özellikle geldiğimiz günden beri büyük emek verdiğimiz altyapı takımlarının meyvelerini artık toplamaya başlayacak ve buradan profesyonel takımımıza oyuncu kazandırarak bu hataları en aza indirme çabasında olacağız. Bugün itibarı ile altyapı takımlarımızın hepsi liglerinde başarılı mücadele göstermekte ve artık A takımına katılabilecek duruma gelmektelerdir. Ayrıca ilimizi Bal Liginde temsil eden Ulalarspor Kulübümüzün himayesine alınmış ve ligde mücadelesine devam etmektedir. Rakamlardan da gördüğünüz üzere bizler takımımızı 4 sezondur borçlandırmadan büyük bir gayretle mücadele ettirdik ve bir taraftan da altyapıya yatırım yaptık. Bizim üzüntümüz bize destek olunması gerekirken maçtan önce toplantılar düzenleyip takım galip haldeyken bile yönetimin istifaya çağrılmasıdır. Bizler görevimizin başındayız. İnşallah daha güzel günleri göreceğimize inanıyorum." dedi.

Turgutluspor maçında yaşanan Sedat Cengiz olayına değinen Başkan Tanoğlu "Sedat Cengiz maçtan sonra gelip yanlış anlaşıldığını bize belirtti. Hatta bana "Başkanım eğer istemiyorsan beni gönderebilirsin. Ben arkadaşıma moral motivasyon olması için bu işi yaptım" dedi. Bizde onun bu hareketini tecrübesizliğine verdik. Ben kendisine şunu söyledim. "Bizim geçen sene 8 haftada hiç gol yemeyen kalecimiz Bahadır sakatlandı. Uzun bir süre takımdan ayrı kaldı ve bu hafta maça çıktı. Hatta hatalı bir de gol yedi. Keşke ona destek olmak amacıyla gidip ona sarılsaydın." dedim. Kendisi de herkesten özür diledi." dedi.

Takımın yeni Teknik Direktörü Osman Özdemir Erzincanspor'u layık olduğu yere getirmek için çalışacaklarını belirterek "Erzincanspor ile diyalogumuz daha önceden de devam ediyordu. Bugüne nasipmiş Erzincanspor ile çalışmak. Bu görevi bana verdikleri için Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Erzincansporun sezon başı hedefleri ile bugünkü puan cetvelindeki pozisyonu ile örtüşmüyor. Bazen istenilen her şey olmuyor futbolda. Erzincanspor'da ki oyuncuları geçen sezondan da bu seneden de tanıyorum. Şimdi de onların oyun karakterlerini öğrenmeye çalışıyorum. İnşallah Erzincanspor ve bizim için hayırlısı olur.Şu anki tablo pek olumlu gözükmese de bu tablonun biz ilerleyen haftalarda çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Ama bizim burada taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Bu futbolcuların biz yetenekli olduklarının farkındayız. Sdece bir özgüven kaybı var alınan olumsuz sonuçlardan dolayı.Bunu da halledersek sezon sonu play off'u zorlayan ekiplerden biri haline geleceğimize inanıyorum." dedi.

Yaşanılan durumun farklı algılandığını belirtip taraftarlardan özür dileyen futbolcu Sedat Cengiz "Bu durum ile ilgili olarak gerçekten çok üzgünüm. Olaylar gerçekten istenmeyen yerlere gitti. Benim bu harekette ki amacım tamamen arkadaşlarımı ve takımı sahiplenmeye yönelikti. Farklı algılandı. Farklı yerlere çekildi. Bu durumla ilgili olarak Başkanım ve yönetimle görüşüp özür diledim. Bu duruma düştüğüm için herkesten özür dilerim. Erzincanspor'a çok büyük beklentilerle geldim. Burayı nasıl sevdiğimi birçok kişi biliyor. Takım olarak istenilen yerde değiliz.Bizim tek yapmamız gereken bu takımı daha yukarılara çekmektir. Osman hocamızla yeni bir başlangıç yapıp istenilen hedefe ulaşacağız. Tekrar taraftarlarımızdan özür dilerim." dedi.