Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Badminton Türkiye şampiyonası Erzincan’da başladı. 11 ilden 8 kız 8 erkek olmak üzere toplam 16 takımın katılımıyla Erzincan’da başlayan ANALİG Badminton Türkiye şampiyonası müsabakaları 3 gün devam edecek.
Müsabakalar düzenlenen açılış programının ardından başladı. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat spor salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunması ile başlayan Program’da Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu açılış konuşması yaptı.
Müsabakaya katılan tüm sporcu, antrenör ve idarecilere Erzincan’a hoş geldiniz dileklerini ileten İl Müdürü Burak Mumcu, “Erzincan’da bugün güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Müsabakalarınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından sporcu ve antrenörlerine katılım belgeleri verildi ve ardından müsabakalar başladı. Erzincan’da düzenlen ANALİG Badminton Türkiye şampiyonasında 11 ilden 16 takım ve 80 sporcu mücadele veriyor. Müsabakalarda Ankara, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Malatya, İstanbul, Manisa, Samsun, Trabzon ve Erzincan illerinden gelen sporcular şampiyon olmak için mücadele veriyorlar.