‘Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor’ Projesi Erzincan’da devam ediyor. Proje kapsamında Badminton branşında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 62 antrenöre 1. Kademe yardımcı antrenör kursu veriliyor.  Kurs 21-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında devam edecek.

 

Spor Genel Müdürlüğü ile Engelli Spor Federasyonları arasında imzalanan "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi" kapsamında Erzincan’da 1. Kademe yardımcı antrenör yetiştirme kursları devam ediyor. Daha önce Erzincan’da Atıcılık ve Halter branşında kurs açılırken, üçüncü kurs olarak da Badminton kursu açıldı.

 Badminton branşlarında açılan kursa Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 62 antrenör katıldı.

 

13 Şubat Spor salonunda başlayan eğitim öncesi antrenörlere yönelik bir konuşma yapan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, bu projenin bir çok engelli birey için büyük önem arz ettiğine vurgu yaparak, katılan tüm antrenörlere teşekkür etti.

 

İl Müdürü Köseoğlu, “Bakanlığımızın uyguladığı engellilere yönelik antrenör kursumuzun üçüncüsünü ilimizde başlatmış bulunmaktayız. Biz bu semineri ilimize isteyerek aldık. Amacımız hem ilimizi tanıtmak, hem ildeki spor faaliyetlerini diğer antrenörlere göstermektir. Kurs çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Gelen tüm antrenörler ilimizden memnun, problemleri yok. İnşallah burada yetişen antrenörlerimiz Türk sporuna, ilimizdeki spora faydalı olurlar. Engelliler tabiî ki bizim açımızdan çok önemli. Bizlerde her an engelli olabiliriz. Onlara destek çıkmamız gerekiyor. Bunu düşünerek biz bu antrenörlük kursunu hep ilimize istedik ve başarılı bir şekilde de üçüncüsünü götürüyoruz. İnşallah buradan yetişen arkadaşlarımız engellilere yönelik çalışmalarını büyütürler, onlara çok büyük destek sağlarlar. İlimize gelen tüm antrenörlere, eğitmenlere ve  kurs yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.