İSTANBUL (AA) - Basketbol Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'un ev sahipliği yapacağı THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'in değişik bir atmosferde geçeceğini söyledi.

Fenerbahçe'nin en büyük kozu ObradovicDörtlü Final maç programı belli olduFenerbahçe tecrübesine güveniyorTHY uçağına Avrupa Ligi'ne özel tasarım

İstanbul'da katıldığı bir organizasyonun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İspanyol yönetici, "Bu yıl atmosfer değişik olacak. İstanbul benzersiz bir kent. 2012 yılından güzel anılarımız var. Sinan Erdem Arena'yı görmek ilginç olacak. Fenerbahçe evinde gibi oynayacak. Çok sayıda Türk sporsever orada olacak. Dört takımdan üst düzey bir turnuva bekliyoruz." diye konuştu.

"Türkiye'deki kulüpler gelecek için vizyon ve kazanma hırsına sahip"

Geçen yıl Türk takımlarının ULEB Avrupa Kupası'na katılmamasıyla ilgili bir soru üzerine Bertomeu, "Türkiye'deki kulüpler gelecek için vizyon ve kazanma hırsına sahip. ULEB Avrupa Kupası'nın THY Avrupa Ligi için bir yol olduğunu biliyorlar. Federasyonların ya da FIBA'nın tehdidi olmaksızın kulüpler mücadele etmek istedikleri turnuvayı seçmekte özgür." ifadelerini kullandı.

Bertomeu, A lisansına sahip olmayan herhangi bir Türk takımının THY Avrupa Ligi için "wild-card" alıp alamayacağıyla ilgili, "Sezon sonunu bekleyip ne olacağını göreceğiz. "Wild card" verebiliriz, nasıl ve nerede vereceğimizi tartışacağız." dedi.

Muhabirler: Yunus Kaymaz, Emrah Oktay