Faaliyetler öncesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurulu Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal ve bir grup sporcu Belediye Sarayının önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk koyarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurulu Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal yapılacak olan programlar hakkında bilgi verdi.

Ünal; “Dağcılık federasyonumuzun 2012 yılı faaliyet programı gereği Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı temel eğitime ve dağ kayağı 1. kayak yarışmaları 27 ve 30 Ocak tarihleri arsında 4 günlük bir program olacaktır. Ergan dağı kayak tesislerinde düşünüyorduk. Ancak mekanik tesislerin şu anda açılır durumda olmaması Sakal Tutan Kayak tesislerine bu etkinliği kaydırmamıza neden oldu. İlk Cumartesi günü bir tırmanış olacak. Pazar günü ise yarışmaların 1. ayağını başlatacağız. Eğitimiz Pazartesi günüde devam edecektir. Bu faaliyetlerin Erzincan2da olması tesadüf olmamıştır. Dağcılık federasyonumuzun Erzincan’ın gelecekte Doğa sporlarının konumu durumunda olacaktır. Özellikler Ergan Dağı için gelecekte burası büyük bir potansiyel olacaktır” dedi.

27-30 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmalar Yıldırım Akbulut Kayak Tesislerinde gerçekleştirilecek. Düzelecek programın açılış töreni 29 Ocak Pazar günü saat 14:00’da Yıldırım Akbulut kayak tesislerinde yapılacak. Erzincan’da yapılacak olan yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden 22 sporcu katılması bekleniliyor.