Erzincan'da bulunan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, doğal pistleri ve gece kayağı imkanı ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin parlayan yeni kayak merkezi olarak adından söz ettiriyor.

Ergan Dağı'nda 5 yıl önce hizmete açılan ve yeni olmasına rağmen her yıl yurt içi ile yurt dışından binlerce kayakseveri ağırlayan kayak merkezi, doğal güzellikleri ve doğasıyla da ziyaretçilerine eşsiz güzellikte kayak imkanı sunuyor.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta ve havalimanına 13 dakika mesafede bulunan kayak merkezi, ulaşım kolaylığıyla da dikkati çekiyor.

Uzunlukları bin 363 ile 2 bin 500 kilometre arasında değişen ve farklı zorluk derecesine sahip 4 pistiyle de ziyaretçilerin ilgisini çeken kayak merkezinin toplam pist uzunluğu yaklaşık 12 kilometre.

- Gece kayak yapma imkanı

Munzur sıradağlarının eteklerinde bulunan 2 bin 970 metre yüksekliğindeki kış sporları merkezinde, saatte 2 bin 700 kişi taşıma kapasiteli yeni teknoloji telesiyej sistemi ve saatte bin kişi taşıma kapasiteli teleferik sistemi bulunuyor.

Ziyaretçilerine Ardıçlı Gölü kenarında doyumsuz bir tatil fırsatı sunan kayak merkezinde vatandaşların çay, kahve ve yemek ile önemli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesisler de yer alıyor.

Erzincan'a kışın tatile gelmek isteyenlerin konaklama ihtiyaçları, kent merkezindeki 1'i 5, 4'ü 4 yıldızlı farklı özellikteki çok sayıda otel, apart ve misafirhane ile karşılanıyor.

Bu yıl yapılan ışıklandırma sistemiyle kayakseverlere gece kayağı yapma imkanı sunulan kayak merkezini geçen yıl 100 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

- Kayak merkezi kentin hemen yanı başında

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin ortaklaşa çalışmasıyla Ergan Dağı'nın kış sporlarının yapılabildiği alan haline getirildiğini ifade etti.

Kayak merkezine ulaşımın kolaylığına işaret eden Arslantaş, şunları aktardı:

"Kayak merkezi şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta ve araçla ulaşım yaklaşık 7-8 dakikada sürüyor. Ergan, Türkiye'deki ender yerlerden bir tanesi. Kış sezonunun sıcak geçmesinden dolayı sezon açılışı biraz geç kalsa da kayak merkezimiz şu an faaliyetlerine son sürat devam ediyor. Burada gelen misafirlerimiz gondol sahasında araçlarını park ettikten sonra Ardıçlı Gölü alanına kadar gondol ile geliyor. Buradan sonra profesyonel eğitmenlerimiz ilk defa kayak yapacaklara eğitim veriyor. Burada kayak kiralanacak alanlar bulunmakta ve günübirlik tesislerimiz çalışıyor."

Arslantaş, bu yıl pistlerde yapılan ışıklandırmayla gece de kayak yapma imkanının bulunduğunu belirterek, "Burada saat 17.00'dan sonra ışıklandırmayla 24.00'a kadar kayak yapılabilmek mümkün." diye konuştu.