Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ergan Dağı Kayak Merkezinde (31.12.2016) Cumartesi günü sezon açılıyor. Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı  Erol Yarar, kayak merkezinde incelemelerde bulunarak Cumartesi günü tüm kayak sevenleri Ergan’a davet ettiler.
Erzincan’da kış turizmi açısından Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde sezon açılıyor. Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  İlyas Çapoğlu, Kayak Federasyonu Başkanı  Erol Yarar ve bazı kurum idarecileri Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde bugüne kadar  gerçekleştirilmiş olan projeleri  incelediler.
Munzur Dağları'nın eteklerinde bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi; Türkiye’nin en uzun kayak pistiyle, günübirlik tesisleri ve gondol sistemi ile sadece profesyonel sporcuların değil kayak bilmeyen vatandaşların da faydalanabileceği şekilde hizmet verecek. Kayak federasyonu tarafından işletmeciliği yapılacak olan Ergan Dağı Kayak Merkezinde bu sezon kayak severlere daha iyi hizmet verileceği kaydedildi.
Kayak Merkezindeki incelemelerin ardından kameraların karşına geçen Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  İlyas Çapoğlu, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, yapılan çalışmaları ve kayak merkezinde ki işleyişle ilgili bilgiler verdiler. İlk olarak söz alan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, bir buçuk aylık sürenin ardından hazırlıkların son aşamasında olduklarını belirterek, bu hafta sonu resmi açılışın yapılacağını söyledi. Çıkış fiyatlarında enflasyonu göre artış yapılacağını söyleyen Başkan Yarar, aileler ve öğrenciler için önemli bir kampanya yapacaklarının altını çizdi. Ergan kayak merkezinde otel projesi düşünmediklerini, merkezdeki otellerin kayak merkezine yakın olması bu ihtiyaca cevap verdiğini vurgulayarak ileriki zamanlarda ihtiyacın artması durumunda bunun için de çalışmalar yapılabileceğini söyledi. 
Daha sonra söz alan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan’ın kalkınmasında önemli bir sektör olan turizme üniversite olarak gereken katkının sağlanacağını söyledi.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ergan dağı kayak merkezinin bu yıl daha verimli olacağını vurgulayarak, bu kadar büyük bir yatırımın olduğu bir merkezin daha profesyonel eller tarafından yürütülmesinin sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne otobüs seferlerinin konulacağını söyleyen Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy, “Kayak merkezine şu an için bir otel projesi düşünülmüyor. Merkezde bulunan bir çok güzel otellerimizin, kış turizmine göre kendilerini ayarlayarak, bu yatırımlarının faydasını görmeliler” dedi
Son olarak söz alan Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, yaz boyunca kayak merkezinde yapılan çalışmaların meyvelerinin alınacağı zaman geldiğini söyleyerek, “yaz boyunca adeta karınca misali çalıştık. Pistlerimizin en dar yeri şuanda 40 metre, pistlerimizin tamamında genişletme yaptık. Karlama ünitelerimiz çalışıyor. Kar yağmasa bile hava sıcaklığı -4 derecenin altında olduğu sürece pistte karlama yapılabilecek. Mekanik aksamın tamamı elden geçirildi. Ümit ediyorum geçtiğimiz yıl mekanik aksamdan yaşanan sıkıntılar yaşanmayacak. Geçtiğimiz ay kurtarma tatbikatı yaptık kayak sevenlerin güvenliği için de tedbirlerimiz alındı. Giriş turnikelerinden kayak odalarına, gölün çevre düzenlemesine kadar birçok yenilik yapıldı. Yeni bir anlaşış, kurumsal bir tecrübe ve yeni bir vizyon ile misyonumuzu yerine getirmeye çalışacağız. Cumartesi günü herkesi Ergan Dağı Kayak Merkezine bekliyoruz” dedi.