Erzincan Amatör Lig play-off müsabakalarının ardından finale kalan Üzümlü Belediyespor ile Tercan 17 Şubatspor Erzincan 13 Şubat Şehir Stadında karşı karşıya geldi. Tercan 17 Şubatspor Erzincan 1. Amatör Küme futbol müsabakalarının final maçında, rakibi' Üzümlü Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, şampiyonluğunu ilan etti.

Erzincan 1. Amatör Lig final müsabakası büyük çekişmeye sahne oldu. Her iki takımın taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği karşılaşmayı, Süper Lig Hakemlerinden Ercan Hellaç yönetti. Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, MHP Erzincan İl Başkanı İlhan Gülırmak, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ,Üzümlü Belediye Başkanı Av.Sami Sertadım, ETSO Başkan Adayı Selçuk Polat' da karşılamayı izleyenler arasındaydı. Rakibi karşısında maça baskılı bir futbol ortaya koyarak başlayan Tercan 17 Şubatspor , ilk yarıda girdiği bazı pozisyonları golle sonuçlandıramadı. Üzümlü Belediyespor kaptanları Hamit ile girdikleri ilk pozisyonda golü buldu. Karşılaşmanın 19.dakikasında öne geçen Üzümlü Belediyespor karşısında Tercan 17 Şubatspor goldan hemen sonra baskı kurdu. Karşılaşmanın 22.Dakikasında gelişen Tercan 17 Şubatspor atağından Üzümlü Belediyespor defan oyuncusu Erdinç pozisyonu koluyla müdahale edince karşımaşmanın orta hakemi Ercan Hellaç tereddütsüz penaltıyı verdi. Tercan 17 Şubatspor takım kaptanı Yusuf kullandığı penaltıyşı gole çevirince Tercan 17 Şubatspor beraberliği yakaladı. Golden sonra Üzümlü Belediyespor karşısında ataklarını sıklaştıran Tercan 17 Şubatspor ikinci golü sağ taraftan gelişen ani atakta topla son buluşan Muhammed Nur Özkan'ın akıllı vuruşu Üzümlü Belediyespor ağlarına gol olarak takıldı. Tercan 17 Şubatspor 2-Üzümlü Belediyespor 1 . İlk yarı karşılıklı ataklarla son bulurken skor Tercan 17 Şubatspor'ur 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya takımlar aynı tertiple ve taktikle çıktı. Üzümlü Belediyespor ilk yarıya göre daha istekli olmasına rağmen istediği golü bulamayınca sahadan Erzincan İkinci olarak ayrıldı. Tercan 17 Şubatspor takımı 2-1 kazanarak Erzincan 1.Amatör küme şampiyonluğunu ilan etti.
Şampiyonluğunu ilan eden Tercan 17 Şubatspor Bölgesel Amatör Ligine katılmak için Erzincanspor ile final oynayacak. Bu maçın galibi 2013-2014 futbol sezonunda Erzincan'ı Bölgesel Amatör (BAL) Liginde temsil edecek.
Tercan 17 Şubatspor-Üzümlü Belediyespor karşılaşmasını , Süper Lig Hakemlerinden Ercan Hellaç yönetirken, yardımcılıklarını Nimet Altunkıran ile Ali Topal yaparken Erzincan’ın genç hakemlerinden Hacı Sefa Özen ise 4.Hakem olarak görev yaptı.