Erzincan’ın profesyonel ligde mücadele eden tek futbol takımı 24 Erzincanspor, yeni sezonda ekonomik darboğazdan kurtulması için önemli bir adım atıldı.
Başbakanımız  Binali Yıldırım’ın talimatları ile Vali Ali Arslantaş başkanlığında düzenlenen törenle Erzincanspor ile Anagold arasında protokol imzalandı. 3 yıllığına 9 milyon TL karşılığında 24 Erzincanspor ’un ismi, Anagold 24 Erzincanspor olarak değiştirildi. Valilik toplantı salonunda Vali Ali Arslantaş başkanlığında düzenlenen imza törenine Milletvekilleri  Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Anagold 24 Erzincanspor Kulüp Başkanı Ahmet Tanoğlu, Anagold Madencilik Dış İlişkiler Müdürü Melik Zafer Yıldız ile Anagold 24 Erzincanspor yöneticileri katıldı. 

Burada ilk olarak açıklamada bulunan Vali Ali Arslantaş, Anagold 24 Erzincanspor isminin her iki tarafa hayırlı olması temennisinde bulunarak, 2016-2017 futbol sezonunda Anagold 24 Erzincanspor’a başarılar diledi.  
 
Konuşmasını sürdüren  Vali Ali Arslantaş; “Maddi anlamda çekilen sıkıntılara nasıl bir çözüm bulabiliriz dedik, vekillerimizle, Anagold firması ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerimizin tamamı  Başbakanımızın riyasetinde bilgisi dahilinde yapıldı. Geldiğimiz noktada kulübümüzün ismi Anagold 24 Erzincanspor olarak değiştirildi. İsim hakkı karşılığında Anagold firması 3 yıl için toplamda 9 Milyon TL ödeme yapacak. 2016 yılı için Ağustos ayında 1 milyon, Eylül ayında 750 bin TL, Ekim ayında 750 bin TL, Aralık ayında 250 bin TL, ardından 250 TL ödenerek ödeme tamamlanacak. Geriye kalan kalan 2017 ve 2018 yıllarında da 250 bin TL olarak düzenli olarak ödemeleri yapılacak. Erzincan’ın sporuna katkılarından dolayı Anagold Firmamıza teşekkür ediyoruz. Erzincan’ımız 17 bin 500 lisanslı sporcu ile nüfusa göre Türkiye’de ikinci sırada. Bu kadar sporcu sayısı fazla olan ilimize böyle bir sponsor yakışır, kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz” dedi

Ardından konuşan Anagold Madencilik Dış İlişkiler Müdürü Melik Zafer Yıldız, “Anagold olarak Erzincan’ın sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Spor da bu alanda çok önemli. Erzincanspor ’un bir tarihi var, inşallah bu destekler ile daha iyi yerlere geleceklerine inanıyoruz. Mutluyuz gururluyuz” dedi. 

Son olarak söz alan Anagold 24 Erzincanspor Kulüp Başkanı Ahmet Tanoğlu, “Anagold firmamıza Erzincanlılar adına Erzincanspor olarak teşekkür ediyoruz. İnşallah bizler de bu destekler sayesinde bir üst lige çıkmanın hesabını yapacağız.  Başbakan Binali Yıldırım talimatı da bu yönde. Hedefimiz en kısa sürede süper ligde olmak. Bunun için de var gücümüzle mücadele edeceği” dedi 

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalanarak Anagold 24 Erzincanspor isminin yazılı olduğu forma ile toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.