Anagold 24 Erzincanspor'da Tuğrul Metin'den boşalan Teknik Direktörlük görevine son olarak Anadolu Bağcılarspor'u çalıştıran başarılı teknik adam Armağan Turhan getirildi. Vedat Çimen tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Turhan "Amacımız ve hedefimiz Anagold 24 Erzincanspor'un şampiyon olmasıdır." dedi.

YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR

 Kulüp Başkanı Ahmet Tanoğlu düzenlenen imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tanoğlu "Son oynadığımız Ankara Demirspor maçından üzücü bir sonuç ile ayrıldık. Böyle bir durum yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Her zaman istenilen sonuçları alamayabiliyoruz. Bundan dolayı Anagold 24 Erzincanspor'da bir kan değişimine gitmeyi uygun bulduk. Son olarak Anadolu Bağcılarspor'u çalıştıran Armağan Turhan hocamız ile anlaştık. Hocamız ligi iyi biliyor. Aynı zamanda kendisi Kemaliyelidir. Hemşehrimiz olması bizler için bir artı fakat asıl olan futbol camiasında ki tecrübesidir. Kendisini tuttuğunu koparan bir insan olarak biliyoruz. Anagold 24 Erzincanspor'un başarısı için kendisi ile görüştük ve anlaşmaya vardık. Son aldığımız mağlubiyet bize yakışmadı. Giden hocamız takımımıza verimli olmaya çalıştı fakat aramızda ki uyuşmazlık nedeniyle yollarımızı ayırdık. Takımımız şimdiye kadar hiç 5 golü bir maçta yememişti. Yiğit düştüğü yerden kalkar. İnşallah kalan maçlarımızı ve play-off oynayıp takımımızı şampiyon yapacağız. Biz şampiyonluğa inanıyoruz. Erzincan halkının yanımızda olmasını ve bizleri desteklemesini istiyoruz." dedi.

Futbolculara herhangi bir ceza kesmenin faydası olmayacağını belirten Başkan Ahmet Tanoğlu " Futbolculara ceza kesmek çok kolay olan bir şey fakat ceza vererek başarılı olunuyor. Önemli olan bundan sonraki maçlardan galibiyet ile ayrılmaktır." dedi. Sosyal medya üzerinden yazılanlar hakkında konuşan Başkan Tanoğlu "Bizler her zaman başarılı olmak istiyoruz. Kimse başarısız olmak istemez. Sosyal medyada Erzincanspor ile alakası olsun veya olmasın, bir taraftar olarak bilet almaktan aciz olan bazı kişiler takımımıza iftiralarda bulunuyorlar. Biz onları muhattap bile almıyoruz." dedi.Takımın sportif direktörlüğüne Turgay İlhan'ın getirildiğini söyleyen Başkan Tanoğlu "Biz bir ekibiz. Futbol şubesindeki çalışma arkadaşlarımız moral ve motivasyonlarının iyi olmadığını belirtip bu görevi bırakmak istediklerini belirttiler. Kulüp için faydalı olabilecekleri başka ne görev varsa yapabileceklerini söylediler. Bizde kabul ettik. Daha önceden teknik direktör yardımcısı olarak görev yapan Turgay İlhan hocamızı Sportif Direktör olarak atadık. İnşallah kendisi daha başarılı görevler yapacaktır." dedi.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN

Yeni tesis hakkında bilgi veren Başkan Tanoğlu "Yeni tesis ile ilgili olarak Sayın Valimiz ile görüşmüştük. Sağolsun kendisi ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Sayın Belediye Başkanı ile de daha önceden görüşmüştük. Şuan antrenman yaptığımız yer ile ilgili olarak emlak değerinin yüksek olmasından dolayı Sayın Başbakanımız 49 yıllığına kiralanması hususunda talimat vermişti fakat şimdiye kadar Sayın Belediye Başkanımızdan bir netice alamadık. Belediye bize katı atık toplama tesislerinin karşısındaki yeri tahsis edecekti ama bundan da bir sonuç çıkmadı. Biz Nisan ayının sonunda yeni tesis projemizi hayata geçirmeyi planladık fakat netice alamadık. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz." dedi.

5 MİLYON BORÇ ÖDEDİK

Takımı aldıklarında büyük bir borç ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Ahmet Tanoğlu "Takımı aldığımızda yaklaşık eski para ile yaklaşık 5 Milyon borç vardı. Biz bu borcu ödedik. Aylık sponsorluktan bize 250 bin TL para geliyor. Deplasmanda takımın harcaması 100 bin TL üzerinde oluyor. İçeride oynadığımız maçlarda harcamalar 50 bin TL, maç başı 50 bin TL gibi masraflar oluyor. Biz ekonomik olarak harcamalarımızı yapmasak bu para bile yetmez. Bu takımı aldığımızda 62 tane icra vardı. 18 aydır Türkiye Futbol Federasyonundan para gelmedi. Şuan da Türkiye'de SSK'ya dahi borcu olmayan ender takımlardan biriyiz. Elektrik, su,stopaj,KDV ve benzeri hiç bir borcumuz yoktur. Parasını almayan futbolcumuz yoktur. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bu takımdan kimsenin beş kuruş menfaati bulunmuyor. Kulübü aldığımızda kimse kapısından geçmezken şimdi kötü niyetli olan bazıları olabilir. Bizim yönetimimizi beğenmeyen varsa Mayıs ayında yapılacak olan kongrede gelir aday olur seçime katılır ve seçilirler ve bizden daha iyi yönetirlerse bizde destekleriz." dedi.

HALI SAHANIN KATKISI OLMADI 

Erzincaspor'a destek olması amacıyla tesis içerisinde bulunan halı sahanın takıma hiç bir desteğinin olmadığını belirten Başkan Tanoğlu "Vedat çimen tesisleri içerinde takıma destek amaçlı yapılan halı sahanın hiç bir katkısını görmedik. Erzincanspor'a hiç bir destek gelmedi. Biz kendi yağımız ile kavrulduk. Şimdiye kadar ne Valilikten ne Belediyeden ne de başka bir yerden destek almadık. Kendi şirketlerimizi nasıl yönetiyorsak takımı da mali açıdan öyle yönetiyor beş kuruşun hesabını yapıyoruz. Bu halı saha kime nasıl verilmiş ne zaman verilmiş bir bilgimiz olmadığı gibi tesisin kulübümüze de desteği yoktur." dedi.

TAKIM KALİTESİYLE BİR ÜST LİGE LAYIK

Anagold 24 Erzincanspor'un yeni Teknik Direktörü Armağan Turhan ise "Bugün tarifi imkansız bir mutluluk içerisindeyim. Çünkü memleketime geldim. Son 2-3 yıldır aslında Erzincanspor'un başında bir teknik adam olarak olmak vardı ama bir türlü kısmet olmamıştı. Başkanımıza benim için söylediği güzel sözler için teşekkür ederim. Malumunuz Anadolu Bağcılarspor'u çalıştırıyordum. Son 15 günde hem kendi ligimizden hem de bir süt ligden teklifler geliyordu. Ama bu teklifleri kabul etmedim. Mesleki anlamda hiç bir işimi yarım bırakan biri değilim. Anadolu Bağcılar Kulübü başkanımız benimle görüştü ve bana gelen tekliflerin olduğunu bildiğini söyleyip kendilerini yarı yolda bırakmadıklarını söyleyip kendisinin çok sevdiği Anagold 24 Erzincanspor Başkanı Sayın Ahmet Tanoğlu'nun benimle çalışmak istediğini aktardı. Ben de bunun üzerine Sayın Başkan ile görüştüm memleketimin takımı için geldim. Erzincan'ın takımının daha iyi liglerde olması gerekir. İnanılmaz bir seyirci potansiyeli var. Başkanımız ve yönetim ekonomik anlamda futbolcu ve teknik heyete büyük bir özveride bulunmuşlar. Çok iyi şeyler yapılmış ama bu skora yansımamış. Hedefimiz bu saatten sonra play-off içerisinde kalıp takımımızı şampiyon yapmaktır. Önümüzde 4 maç var bu da 12 puan demektir. Matematiksel olarak birinci olma şansımız da bulunuyor. Bu takım kalitesiyle bir üst lige layık bir takımdır." dedi.

BENİM İÇİN KARALAMA KAMPANYALARI YAPILIYOR

Takımı şampiyon yapmak için geldiğini söyleyen Teknik Direktör Armağan Turhan "Ben buraya takımı şampiyon yapmak için geldim. Ne bu sezonu ne de önümüzde ki sezonu planlamıyorum. "Erzincanspor atık havlu attı" "Erzincanspor play-off'a bile gidemez" denilen yere bilerek geldim. Benim içinde karalama kampanyaları yapılıyor bunu biliyorum. Sayın Başkanımız ve ben para dahi konuşmadık. Biz buraya para için değil başarı için geldik. Başkanımız, yönetimimiz, futbolcularımız, taraftarımız ve tüm paydaşlarımız ile kenetlenip şampiyon olmak tek amacımızdır." dedi.