13 Şubat Şehir Stadında oynanan karşılaşmada kırmızı siyahlılar, rakibine 4-3’lük skorla mağlup olarak taraftarını üzdü. Oynanan karşılaşmayı Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve bir çok davetli izledi.
 

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Tire1922 ile berabere kalarak sezonu beraberlikle açan kırmızılı siyahlı  ekip bugün konuk  ettiği Diyarbekirspor’a karşılıklı gol yağmurunun olduğu karşılaşmada uzatma anlarında yediği golle 4-3 mağlup oldu.

Karşılaşama oldukça hızlı başlayan konuk ekip  karşılaşmanın 5. Dakikasında  Mehmet Özdıraz’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Etkili futbolunu sürdüren Yeşil Kırmızılı ekip 35. Dakikada Emre Tosun ile skoru 2-0 yaptı. Kırmızı siyahlı ekip  yediği golden 3 dakika sonra kaptan Erman Kılıç ile skoru 2-1’e taşıdı. İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odası 2-1 mağlup gitti.

İkinci yarıya etkili bir futbol ile başlayan rakip Diyarbekirspor maçın 57. Dakikada Yusuf Yağmur’un penaltıdan attığı golle 3-1 öne geçti. Maçın belli bölümlerinde etkili olan Erzincanspor 68. Dakikada Gökhan Payal ve  77. Dakikada ise Müslüm Aydoğan ile bulduğu gollerle beraberliği yakaladı. Maçın sonucunu belirleyen gol ise uzatma dakikasında  Diyarbekirsporlu  Gökhan Köseoğlu’dan  geldi ve maç 4-3 Diyarbekir üstünlüğü ile sona erdi.

Erzincanspor taraftarını üzdü

Maç sonrasında olay çıktı

Maçın bitiş düdüğünün ardından alınan mağlubiyet  nedeniyle teknik heyete tepki göstermek için tribünden ayrılmayan taraftar ile  polis arasında arbede çıktı. Tribün içerisinde yaşanan arbede, polis taraftara cop kullanarak stad dışına çıkardı. Stad dışında da taraftara biber gazı ile müdahale edilirken bir  taraftar sıkılan biber gazından etkilendi.  Biber gazı ile yaralanan taraftar olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Stad önünde bir süre devam eden tartışmaların ardından taraftarlar stad çevresinden ayrıldı.
 

YILDIZLAMA

STAT: 13 Şubat Şehir Stadyumu

HAKEMLER:  Abdullah Buğra**,Efe Kurtuluş***, Ferdi Karadoruk***

ANAGOLD 24 ERZİNCANSPOR: Kıvanç Kükükkarış*,Müslüm Aydoğan **,Serhat Keskinsoy**(50 DK Mikail Baydır**)Gökhan Çakır **,Cemal Doğru*,(86. Dk. Emre Balkı) Erman Kılıç***, Fatih Mustafa Baydemir**, Cebrail Serçek**, Hakan Dural**, Gökhan Payal**, Gökhan Demir*( 67 dk Aybars Garhan*)

DİYARBEKİRSPOR: Gökhan Yenigün**, Emre Tosun**, Mustafa Aydoğdu**,(90 dk İbrahim Has),Ercüment Balıkçı***,Umut Dilek**,(71 dk Aykut Çift*) Yusuf Yağmur**, (78. Dk Arda Havar*)Mehmet Özdıraz***, Abdullah Çetin**, Gökhan Köseoğlu***, Emrah Kiraz**, Vedat Budak**

GOLLER:  38 dk. Erman Kılıç, 68 dk Gökhan Payal, 77 dk. Müslüm Aydoğan (Anagold 24 Erzincanspor), 5.dk Mehmet Özdıraz, 35 dk Emre Tosun, 57 dk Yusuf Yağmur (penaltı) 90 dk Gökhan Köseoğlu (Diyarbekirspor)