Sezona Şampiyonluk paralosıyla giren Erzincanspor ligi 5. Sırada bitirerek taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

Sezon başında Erzincan’ın yakından tanıdığı Teknik Adam Mehmet Kaya ile anlaşarak lige başlayan Kırmızı Siyahlı ekip ligin 13’ncü haftasında kendi sahasında Ankara Demirspor’a 2-1 mağlup olmasının ardından Kaya ile yollarını ayırdı. 13’ncü hafta sonunda Erzincanspor 22 pauanla 6. Sırada bulunurken Lider Ankara Demirspor’un sadece 4 puan gerisindeydi.

Mehmet Kaya’dan boşalan Teknik Drektörlük koltuğuna getirilen Tuğrul Metin, Erzincanspor yönetimine 17 hafta dayanabildi. Tugrul Metin, ligin 30’ncu haftasında yine bir Ankara Demirspor maçının ardından gönderildi. Kırmızı Siyahlı ekip Ligin 30. Haftasında 54 puanla 4. Sırada yer almasına rağmen Lider Darıca Genlerbiliği ile puan farkı 8 puana çıkmıştı.

Daha sonra ise 4 maçlığına göreve gelen Aramağan Turhan, ligi 61 pauanla 5. Sırada tamalayıp ligin sonunda Lider Darıca Genlerbiliğinin 11 puan gerisinde kaldı. Her Teknik Drektör değişliğinde zirveden 1 adam uzaklaşan Erzincanspor’un özlemle beklediği 2. Lig ise 2018-2019 futbol sezonuna kaldı.