Anagold 24 Erzincanspor, kendi sahasında konuk ettiği 1461 Trabzonspor’u  Aybars Garhan ve Sefa Küpeli’nin attığı goller ile 2-0 mağlup etti. 


Erzincan 13 Şubat stadında oynanan karşılaşmayı Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ve çok sayıda taraftar izledi.  Daha önceki lig maçlarına göre değişik bir kadro ile sahaya çıkan Kırmızı siyahlı ekip sahadan 2-0 galip ayrılarak ligdeki ilk üç puanı aldı. 


Maça hızlı başlayan Erzincanspor, 24.  dakikada Atilla Aybars Garhan’ın kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti. İlk yarını ilerleyen dakikalarında her iki takımında karşılıklı atakları sonuçsuz kalınca karşılaşmanın ilk yarını 1-0 Erzincanspor üstünlüğü ile sona erdi.  İkinci yarıya da etkili başlayan Erzincanspor 58. Dakikada Sefa Küpeli ile durumu 2-0 yapmayı başardı. Yediği golden sonra gol aramaya başlayan konuk ekip 1461 Trabzonspor aradığı fırsatı 84. Dakikada penaltı ile yakaladı. Trabzonsporlu Aykut Sevim’in kullandığı penaltıyı kurtaran kaleci Bilal Atmaca,  skorun değişmesine izin vermeyerek maçı 2-0 tamamladı.


Anagold 24Erzincanspor teknik direktörü Mehmet Kaya, maç sonrasında  basın mensuplarına açıklamalar da bulunarak, bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağız diyerek 90 dakika boyunca hiç durmadan destekleyen taraftara teşekkür etti. 
Takı kaptanı Erman Kılıç ise açıklamasında  Erzincasnpor’u layık olduğu yere taşıyacaklarını ifade ederek bütün futbolcu arkadaşlarını kutlayarak alınan galibiyeti taraftara armağan ettiği söyledi. 


Kaleci Bilal Atmaca ise galip geldikleri için mutlu olduğunu söyleyerek, Kupa maçı bizim için iyi bir çıkış oldu, bu çıkışı da lig maçında devam ettirdik, galip geldiğimiz  için takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum dedi.

Haber/ Foto: İbrahim Gürler