Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa organize ettiği cirit turnuvası bugün yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
Erzurum Cirit Sahası’nda oynanan ve ciritseverlerin yoğun ilgi gösterdiği turnuvanın final maçında Şengel Atlıspor Kulübü’nü yenen Ejder Atlıspor Kulübü şampiyonluğu kazanan takım oldu. Turnuvanın üçüncülüğünü ise Yenişehir Atlı Spor Kulübü’nü mağlup etmeyi başaran Erzurum Altı Spor Kulübü kazandı. Ciritçilerin müsabakalar sırasında yaşadığı küçük çaplı kazalar ise ilginç görüntüler oluşturdu.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan ve çok sayıda ciritseverin izlediği final müsabakaları adeta nefes kesti.
Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupaları ve hediyeleri protokol mensuplarınca verildi. Ödül töreninde ayrıca Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığınca Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e teşekkür plaketi verildi.
Erzurum Cirit Sahasında üç gün süren turnuvaya Erzurum Atlıspor, Şengel Atlıspor, Osmanlı Atlıspor, Ejder Atlıspor, Kombina Atlıspor, Yenişehir Atlıspor, Uzmanlar Atlıspor ve Akıncılar Atlıspor olmak üzere toplam 8 takım katıldı.
Turnuva sonunda birinci olan kulübe 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL ve üçüncüye 5 bin TL para ödülü verildi.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri organizasyon ve Ata sporu cirite verdiği destekten dolayı teşekkür etti.