ANKARA (AA) - DOĞA KIRMIZIOĞLU - Yeşil sahalarda dünyaca ünlü birçok teknik direktör, sezon sonunda takımlarında hedefledikleri başarının uzağında kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Avrupa futbolunda geliştirdikleri oyun sistemleri ve geçmiş dönemde kazandıkları başarılarla futbolseverlerin beğenisini kazanan Pep Guardiola, Jose Mourinho, Jürgen Klopp, Unai Emery, Luis Enrique ve Mircea Lucescu, görev aldığı takımlarda başarısız bir sezonu geride bıraktı.

Söz konusu dünyaca ünlü tecrübeli teknik adamlar, geçen sezon başında önemli bonservis bedelleri karşılığında takımlarında kurdukları iddialı kadrolara rağmen eski başarılı performanslarının çok uzağında kaldı.

Guardiola kupa kaldıramadı

Geçen sezon başında Premier Lig'in en zengin bütçeli kulüplerinden Manchester City'ye geçen İspanyol teknik adam Guardiola, şampiyonluk hedefini gerçekleştiremedi.

Mourinho düşüşte

Görev aldığı kulüplerde elde ettiği başarılarla uzun yıllar dünyanın en başarılı teknik adamları arasında gösterilen Portekizli Mourinho ise son yıllarda kariyerinde büyük düşüş yaşadı.

Porto ve Inter'de görev aldığı dönemlerde 2 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran 54 yaşındaki teknik adamın düşüşü, büyük başarılar yaşadığı Chelsea'ye ikinci gelişinin ardından başladı.

Klopp hedefsiz kaldı

Liverpool'un büyük beklentilerle 2015'te imza attırdığı Alman teknik adam Jürgen Klopp da İngiltere temsilcisinde henüz kupa sevinci yaşayamadı.

Emery'li PSG, şampiyonluğu kaptırdı

Göze hoş gelen hücum futbol anlayışıyla İspanya'nın orta bütçeli takımlarından Sevilla ile 2013-2016 sezonları arasında 3 kez üst üste UEFA Avrupa Ligi kupasını alarak kariyerinde zirve yapan İspanyol teknik adam Unai Emery, geçen yıl sözleşme imzaladığı Paris Saint-Germain'de (PSG) eski günlerini arattı.

Fransa liginde daha önce 4 sezon üste şampiyonluk yaşayan PSG, Julian Draxler, Grzegorz Krychowiak ve Thomas Meunier gibi önemli futbolcuları kadrosuna katmasına rağmen sezon sonunda zirveyi rakibi Monaco'ya kaptırdı.

Barcelona eski günlerini arıyor

İspanyol teknik direktör Luis Enrique de La Liga'nın en başarılı kulüplerinden Barcelona'daki üçüncü sezonunda aldığı başarısız sonuçların ardından görevini bırakmak zorunda kaldı.

Lucescu Rusya'da dikiş tutturamadı

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yapmasının ardından Ukrayna temsi̇lci̇si̇ Shakhtar Donetsk'te uzun yıllar başarıyla görev alan Mircea Lucescu, geçen yıl sözleşme yaptığı Rusya'nın Zenit takımında beklentileri karşılayamadı.

Ukrayna temsilcisinde 2004-16 yılları arasında 1 UEFA Kupası, 8 lig şampiyonluğu, 6 Ukrayna Kupası ve 7 Ukrayna Süper Kupa kaldıran 71 yaşındaki Rumen teknik adam, bu sene Zenit ile ligi üçüncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi vizesi alamadı ve sözleşmesi feshedildi.