ANTALYA (AA) - "Gloria Ironman 70.3 Turkey" yarışları yarın Antalya'da yapılacak.

Gloria Sports Arena'da düzenlenen basın toplantısında, 1,9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşu parkurlarında 55 ülkeden bin 375 kişinin yarışacağı organizasyonla ilgili bilgiler verildi.

Ironman Türkiye Sorumlusu Özgür Emeklioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonda 2 bin kişilik ekibin yanı sıra bin gönüllü öğrenci ve bin polisin görev alacağını söyledi.

İzleyenler ve sporcuların yakınlarıyla yaklaşık 10 bin kişinin bu heyecanı yaşayacağını dile getiren Emeklioğlu, geçen yıla göre bu yıl katılımın yüksek olduğunu belirtti.

Gloria Sports Arena'nın proje yöneticisi ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir ise spora her zaman çok önem verdiklerini ifade etti.

Ironman Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Andreas Stephan, diğer ülkelerdeki yarışlarla Türkiye'deki yarışlar arasındaki farkları anlattığı konuşmasında, "Avrupa'daki yarışlara oranla en büyük fark ekimde havanın çok elverişli olması, burada herkesin sporcunun halinden anlaması, çok yardımcı olması. Tesisler ise olağanüstü ve hepsi bir arada." değerlendirmesinde bulundu.

Rahatsızlığı bulunan 14 yaşındaki oğlu Rio ve 10 yaşındaki kızı Tia ile yarışacak Nicholas Watson, "Çocuklarımın yüzündeki o mutluluğu görmek için yarışıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum." diye konuştu.