13 Şubat Stadı'nda oynanan maça Refahiyespor ilk kez kırmızı-siyah formalarla çıktı. Kurulduğundan bu yana yeşil-beyaz olan, bu sezonsa renklerini Erzincanspor'la aynı yapan Refahiyespor'un bu kararı tribünlere etki etmedi. Hafta içi de olmasının etkisiyle 4 Eylül Belediyespor'la oynanan karşılaşmayı çok az futbolsever takip etti. İlgisizlik nedeniyle açık tribün ve kapalı A tribün açılmadı.

'Bu şehrin takımı Erzincanspor' tezahüratı

Bu sezon 1. Amatör Lig'de yer alan ancak lige katılamayan ve kapatılması gündemde olan Erzincanspor'un taraftar grubu 'Zelzele' de tribündeydi. Refahiyesporlu futbolcuları tribünlere çağırarak alkışlayan taraftarlar, yönetimiyse protesto etti. 'İhanetin başkenti Erzincan' pankartını açan taraftarlar, protokole doğru 'Bu şehrin takımı Erzincanspor' diye bağırdı. Bu tezahüratlara tüm stat alkışlarla destek verdi.

Bu şartlarda oynanan maçı Refahiyespor uzatmaların ardından 2-1 kaybetti ve elendi.


Erzincan'da neler oluyor?

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'den 1. Amatör Lig'e düşen Erzincanspor'un bu sezon Refahiyespor'la birleşmesi gündemdeydi. Buna göre Refahiyespor kongreye gidip renklerini kırmızı-siyah yapacak, ismini de Yeni Erzincanspor veya Erzincan 1968 yapacaktı. Lakin bu durum gerçekleşmezken Erzincanspor da içinde bulunduğu maddi kriz nedeniyle 1. Amatör'e katılamadı ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu arada Refahiyespor, şimdiye kadar Erzincanspor'un kullandığı Vedat Çimen Tesisleri'ne yerleşti.


'Tepkimiz Refahiyespor'a değil, haksızlığa'

Zelzele Grubu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Taraftarlar olarak tek üzüntümüz Erzincanspor'a yapılan bu haksızlık. Yoksa Refahiyespor tabii ki başarılı olsun isteriz" denildi.