KARS (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna bağlı Alp disiplini slalom ve kuzey disiplini milli takım sporcuları, INAS Dünya Kayak Şampiyonası'na katıldı.

Fransa'nın Gourette Kayak Merkezi'nde yapılan INAS Dünya Kayak Şampiyonası katılan Karslı sporcu Tuba Tekin, Avrupa ve Dünya Özel Sporcular Büyük Slalom Yarışında dünya ve Avrupa ikincisi oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Teknik Kurulu Başkanı Erol Karabulut, gazeteciler yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılmadan önce Sarıkamış'ta 2 bin 500 rakımda, sarıçam ormanları ve kristal kar üzerinde hazırlık kampı yaptıklarını belirterek, kampın verimli olmasının yarışmalara yansıdığını söyledi.

Bazı küçük şansızlıkların dışında sporcuların çok iyi performans göstererek şampiyonayı tamamladığını ifade eden Karabulut, şunları dile getirdi:

"Sarıkamış'ta yaptığımız kampta da ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğimizi söylemiştim. Şampiyonada toplamda 6 madalya elde ettik. Özellikle Kars bölgesinden katılan bayan sporcumuz Tuba Tekin, dünya ve Avrupa ikinciliği elde ederek bize büyük bir gurur yaşattı. Ayrıca Ayşe Kader Yavuz da Süper G yarışmasında dünya ve Avrupa üçüncülüğü kazandı."