ANTALYA (AA) - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan 2016 Olimpiyat Oyunları'na Letonya asıllı milli kanocu Lasma Liepa'yı göndermeyi başaran Türkiye Kano Milli Takımı, haziran ayında yapılacak Akdeniz Oyunları'na 7 sporcusuyla Antalya'da hazırlanıyor.

Başantrenör Dragan Plesvic yönetiminde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdüren milli takım, 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Tarragona kentinde yapılacak Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanma amacında.

"Bütün yarışmalar bizim için bir hedeftir"

Başantrenör Plesvic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da 3'ü büyük kadınlar, 4'ü genç erkeklerden 7 milli sporcusuyla kamp yaptığını belirterek, 3 haftalık çalışmanın ardından, bir hafta ara verip yeniden kampa gireceklerini söyledi.

Yaz aylarında Akdeniz Oyunları'nda ve Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceklerini anımsatan Plesvic, "Bütün yarışmalar bizim için bir hedeftir. Her iki şampiyonada da başarı elde etmek istiyoruz. Ancak bu sene federasyon için Akdeniz Oyunları daha önemli. Akdeniz Oyunları'nda en güzel sonuçları alacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz altın madalya." dedi.

"Lasma, Akdeniz Oyunları'na hazır olacak"

Başantrenör Plesvic, sırtından ameliyat edildikten sonra yeniden çalışmalara başlayan Lasma Liepa'nın zamanla kendisine geleceğini vurguladı.

Lasma'nın antrenmanlarda istekli olduğunu kaydeden Plesvic, "Lasma, Akdeniz Oyunları'na ve Avrupa Şampiyonası'na hazır olacak. Şu andaki durumu ameliyattan sonra çok daha iyi." diye konuştu.

Plesvic, Türkiye'de kano sporunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, biraz zamana ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.