İSTANBUL (AA) - Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özdeş, karşılaşmanın büyük bölümünde istedikleri gibi oynadıklarını belirterek, "Garip bir akşam oldu. 4-1 kaybetmek çok zor. Bunu anlatmak da çok zor. Sezon başından beri üst sıralarda olma hedefimizden bahsettim. Bugün belki son fırsattı. Kalemize gelen ilk şut bizi skorda geriye düşürdü. Oyuncularıma devre arasında ilk yarıdaki oyunun değerini anlattım. İkinci yarıya coşkulu başladık, golü de bulduk." ifadelerini kullandı.

Hücum oyuncularının gol pozisyonlarında tercihlerini bireysel oynamaktan yana kullandığını vurgulayan Özdeş, şöyle devam etti:

"Sanırım 64. dakikaydı, savunma arkasına sarkan oyuncumuz pozisyonu kendi kullanmayı tercih etti. Bu bize pahalıya patladı. Trezeguet o pozisyonda pas verse belki biz öne geçmiş olacaktık. Pozisyon döndü ve kalemize gol oldu. Oyun üstünlüğü de Fenerbahçe'ye geçti. Maçı 4-1 kaybettik, bundan dolayı çok üzgünüm. Kasımpaşa'nın her zaman hedefi olacaktır. Üst sıralardaki takımları yakalamaya çalışacağız. Kim hak ediyorsa o şampiyon olsun."

Kemal Özdeş, Şener Öbayraklı'nın rakibi yerdeyken attığı golle ilgili sorulan bir soru üzerine ise şu cevabı verdi:

"Şener'i bu durumdan dolayı kimse eleştirmez. Gelecek sene kimse bu maçın skorunu hatırlamayacak. Şener o topu taca vursaydı herkes o davranışı hatırlayacaktı. Bu ülkede kazanmak için her şey mübah. Fenerbahçe o pozisyonda topu dışarı atsa da bizi yenebilecek güce sahip bir takım."

Kasımpaşa ile elde ettikleri puanı ve fikstürdeki yerlerini başarı saymadığını da ifade eden Özdeş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kasımpaşa yukarılarda olması gereken bir kulüp. Bunun çok fazla nedeni var. İlk yarı sayı olarak eksik kadroyla mücadele ettik. Elbette bu bir bahane değil. Ligin en genç takımıyız. Oynayarak ve hata yaparak öğrenecek bir oyuncu grubum var. İstediğim yer ve puan burası değil. Hep daha iyi kalite sunmamız gerekiyor. Hedeflediğimiz yerde değiliz ama kalan maçları kazanmak istiyoruz."

Muhabir: Süha Gür