ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali" kapsamında, 2015'te yüksekten serbest atlayış sırasında paraşütü açılmayınca kayalıklara çarparak yaşamını yitiren ABD'li sporcu Ian Flanders törenle anıldı.

İlçedeki Karanlık Kanyon'da bu yıl 38'ncisi düzenlenen festivale katılan sporcular, atlayışta hayatını kaybeden ABD'li Flanders'i unutmadı.

Katılımcılar, Kanyon'daki "Sırat on Fırat" bölgesine giderek Flanders'in fotoğrafının bulunduğu yere gül attı.

Festival Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Feridun Çelikmen, Flanders'in kendilerine Kemaliye'ye olan hayranlığını sürekli olarak anlattığını belirtti.

Flanders'in çok elim bir kazada öldüğünü dile getiren Çelikmen, "Başarılı wingsuit (özel olarak geliştirilmiş kıyafetle serbest atlayış) uçuşunun ardından kanyondaki atlayışlarda talihsiz bir kaza yaşandı. Bu tür sporlarda bu kazalar oluyor. Kemaliye onu bağrına bastı. Biz sporcumuzu asla unutmadık, unutmayacağız. Bu tür kazaların olmamasını ümit ediyoruz." dedi.

ABD'li sporcu Brendan Weinstein da Ian Flanders'ın iyi bir arkadaşı olduğunu aktararak, "Flanders'i tanıdığım için buradaki insanlarla iletişim kurduktan sonra bu iyi izlenimi anlayabiliyorum. Fakat Kemaliye de bunu anlamış ve Flanders için bu kadar çok şey yapmış. Bu da beni çok duygulandırdı. Bunun için çok memnun oldum. İlk defa buraya gelmeme rağmen burası beni büyüledi." diye konuştu.

Sporcular törenin ardından kanyondaki yamaçlara gerilen 550 metre yükseklikteki halat üzerinden Flanders'i anmak için atlayış gerçekleştirdi.