GAZİANTEP - FERİDE PELİN İNAL - (AA)

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Kumla köyünde eğitim gören 12 kız öğrenci, ailelerinin ön yargılarına inat başladıkları kick boksta örnek başarılara imza atıyor.

Sınıf öğretmenlerinin düzenlediği kurslar sayesinde kick boks ile tanışan kızlar, çevrelerindeki baskılara ve imkansızlıklara inat başladıkları sporla hayatlarını değiştirdi.

Kullanılmayan bir dersliği antrenman sahası haline getiren öğrenciler, büyük bir emek harcadıkları kick boksta 1,5 yıl gibi kısa zamanda önemli başarılara imza attı.

Tarla, ev işleri ve hayvan bakımından fırsat buldukça antrenmanlara katılan öğrenciler, Bolu'da düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası"nda ve Sakarya'da düzenlenen "Türkiye Kick Boks Şampiyonası"nda 8 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük elde etti.

Çorum'da düzenlenen "Okul Sporları Küçükler Türkiye Şampiyonası"nda takım halinde birinci, Adana'da düzenlenen "Yıldızlar Türkiye Kick Boks Şampiyonası"nda takım halinde ikinci olan kız öğrenciler, Gaziantep'e gazilik unvanı verilişi dolayısıyla düzenlenen bölge şampiyonasında da 9 birincilik ve 4 ikincilik ile Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu illeri takım birinciliğini kazandı.

Antrenör Abdullah Gökşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursu açarken ailelerin çok istekli olmadığını ancak kızların azim ve başarılarıyla kendilerini kanıtladıklarını söyledi.

"Türkiye derecesi olmayan sporcum yok"

Kursa 12 kız öğrenciyle başladıklarını anlatan Gökşen, şunları kaydetti:

"Kurs başladıktan sonra spora bakış açısı değişti. Kazanılan başarılarla beraber ön yargıları, endişeleri bertaraf ettik. Şu an artan öğrenci sayısıyla devam ediyoruz. Kız çocuklarımız, ringlerde efendilikleriyle de örnek oluyorlar. Biz köyün güzelliğini, samimiyetini turnuvalara yansıtıyoruz. İlçeye dahi gitmeyen öğrencilerim vardı. Bu turnuvalar sayesinde yeni bir çevre ediniyorlar, farklı illerden insanlarla tanışıyorlar. Arkadaş çevreleri oldu.Bu şekilde öz güvenleri oluştu. İnanıyorum ki ileride milli takım sporcusu olarak karşımıza çıkacaklar ve bu köyün kaderini değiştirecekler."

Çocukların tarla ve ev işlerinde çalıştığı için başlangıçta başarılı olmalarını beklemediğini dile getiren Gökşen, kısa bir zamanda bu kadar büyük başarıların kendisini de şaşırttığını anlattı.

"Çevremizdekiler başaracağımıza inanmıyordu"

Sporculardan Fatma Arslan ise bu yıl 6. sınıfa geçtiğini belirterek, Bolu'daki şampiyonada sıkletinde birinci olduğunu söyledi.

Kick boksa arkadaşları başlayınca kendisinin de heveslendiğini ve bu vesileyle sporla tanıştığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Kendime güveniyordum ve derece alacağımı da biliyordum. Ancak çevremizdekiler bize güvenmiyordu. Arkadaşlarım derece almaya başladıkça kendime güvenim daha da arttı. Onları örnek aldım. Salona birlikte geliyoruz, ısınıyoruz, ikili çalışıyoruz. Bundan sonra hedefim milli takıma yükselmek. Başarılarımı daha da arttırarak devam edeceğim.

Fatma Kızılada da 7. sınıfa geçtiğini belirterek, kursta arkadaşlarını izleyerek heveslendiğini kaydetti.

Kick boksa çok büyük bir istekle başladığını anlatan Kızılada, "Gaziantep'te düzenlenen yarışmada birinci oldum. Kick boks sayesinde ilk defa şehir dışına çıktım. Abdullah Hoca sayesinde hepimizin yaşadığımız yerin dışını görme şansımız oldu. Büyüdüğümde beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum." diye konuştu.

Büşra Arslan da Bolu'da birincilik elde ettiğini söyledi.

Yaptıkları sporun çok zor olduğunu ifade eden Arslan, "Ailelerimiz ilk başta çok sıcak bakmadılar. Sonra dereceler elde ettikçe onların da fikri değişmeye başladı. Şimdi bizi destekliyorlar" dedi.